Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Επέκεινα: Έκθεση της Νάνσυς Παπαδοπούλου Poth στην γκαλερί του Black Duck

Επέκεινα: Έκθεση της Νάνσυς Παπαδοπούλου Poth στην γκαλερί του Black Duck

Η Νάνσυ Παπαδοπούλου Poth εκθέτει τα έργα της στην γκαλερί του Black Duck, από 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2016, σε μια έκθεση με τίτλο «Επέκεινα», που αφιερώνει στον πατέρα της.

 

Πρόκειται για μια σειρά έργων «Σχόλιο επὶ της ανθρὼπινης ύπαρξης», όπως σημειώνει η καλλιτέχνις. «Ὶχνη ανθρὼπων, αποτυπὼσεις σε ακτινογραφὶες, πορτραὶτα-διαφάνειες, τελεολογικὴ πιθανολογὶα. Τὶ ὲπεται, τὶ προηγεὶται; Τὶ απομὲνει; Η ανεικονικὴ προσὲγγιση παραμὲνει η μοναδικὴ βεβαιὸτητα σε ὲναν κὸσμο αισθητηριακὰ ρευστὸ,επὼδυνο ὴ ηδὺ.

Η ὶδια η ζωὴ αντιμετωπὶζεται ως χρονικὰ απὸκρυφη, με ὸρια που ξεπερνοὺν τις αισθὴσεις μας. Αναζὴτηση φωτὸς και χρὼματος στο ερεβὼδες επὲκεινα, αναζὴτηση αντὶδοτου στη ματαιὸτητα».

 

Νὰνσυ Παπαδοποὺλου Poth

 

Γεννὴθηκε στην Αθὴνα το 1967. Είναι απὸφοιτος του Τμὴματος Αρχαιολογὶας και Ιστορὶας της Τὲχνης του Καποδιστριακοὺ Πανεπιστημὶου της Αθὴνας. Σποὺδασε Βυζαντινὴ Ιστορὶα της Τὲχνης στο Johannes-Gutenberg-Universitat του Mainz της Γερμανὶας. Μαθὴτευσε κοντὰ στην ζωγρὰφο Gabriele Drechsler, και στον γλὺπτη Γιὼργο Παπαδὸπουλο. Ζει και εργὰζεται στο Darmstadt, ως εικαστικὸς και ιστορικὸς τὲχνης στη Μὲση Εκπαὶδευση. Απὸ το 2015 συμμετὲχει στο πρὸγραμμα Σχολεὶο Πολιτισμοὺ και Τεχνὼν στον ὶδιο χὼρο. Ὲργα της ὲχουν εκτεθεὶ στο Munchen (Μὸναχο), στο Mainz και στο Darmstadt.  Η Γκαλερὶ Διώνη στην Αθὴνα φιλοξὲνησε ὲργα της επὶ χρὸνια. Ὲχει συνεργαστεὶ με τη χορευτικὴ Ομὰδα Κει Φυσὰ στη σχεδὶαση των σκηνικὼν και κοστουμιὼν και με τη χορογρὰφο και χορεὺτρια Ελὶνα Παπαδοποὺλου, ως εικαστικὴ σὺμβουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Άγριο σιτάρι: Έκθεση του Regis Looten στο Black Duck
24.01.2017 10:55
Η γκαλερί του Black Duck υποδέχεται τον Regis Looten και την έκθεση ζωγραφικής «Άγριο Σιτάρι». Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2017, θα περιπλανηθούμε σε έναν κόσμο αντιθέσεων, όπως η ίδια η ζωή.
Η Πόλη των Βράχων: έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου στη γκαλερί ΑΔ
01.11.2016 17:22
Την Τετάρτη 9 Νοεμβίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου με τίτλο «Η Πόλη των Βράχων» στην γκαλερί ΑΔ.
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Του θανάτου και της ζωής σκίτσα: Έκθεση της Πόπης Μητσοπούλου στο Black Duck
11.04.2016 15:34
Η Πόπη Μητσοπούλου παρουσιάζει δεκαεπτά σκίτσα της στην γκαλερί του Black Duck, από 16 έως 22 Απριλίου 2016.
Distraction: έκθεση του Κωνσταντίνου Παντζόγλου στη γκαλερί του Black Duck
30.03.2016 11:34
Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών -aka kon_pan- παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.