Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Γραφή, η μαγική: εργαστήριο με την Ειρήνη Γκόνου στη Nitra Gallery

Γραφή, η μαγική: εργαστήριο με την Ειρήνη Γκόνου στη Nitra Gallery

Επ' ευκαιρία της έκθεσης της Ειρήνης Γκόνου, Lest we forget how fragile we are, η Nitra Gallery μας προσκαλεί σε ένα μοναδικό εργαστήριο που εισηγείται η δημιουργός, με τίτλο Γραφή, η μαγική.

Από τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου μέχρι τις ακτές της Ιταλίας, η γραφή ντύθηκε τις φωνές των λαών που συνάντησε και διηγήθηκε τη ζωή και τα έργα τους. Τα Φοινικήια γράμματα, τα Εφέσια γράμματα, ο τοίχος της Γόρτυνας και η κούπα του Νέστωρα θα γίνουν η αφορμή για ένα εικαστικο-ιστορικό ταξίδι, το οποίο αφού μας εξοικειώσει τεχνικά με κάποιους κανόνες, θα μας αφήσει στην συνέχεια την ελευθερία να δημιουργήσουμε την δική μας προσωπική «γραφή».

Θα ασχοληθούμε με τα υλικά της - την μελάνη και το καλάμι, και παράλληλα θα αναζητήσουμε την προστατευτική της διάσταση στις αρχαϊκές κοινωνίες.

Γιατί η γραφή εκτός από σύστημα σημείων-συμβόλων για την καθημερινή επικοινωνία, έχει ανέκαθεν υπάρξει και μέσω του ιδιαίτερου  μηνύματος που μεταφέρει θεραπευτική, προστατευτική, μαγική.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
16.02.2017 15:08
Η Nitra Gallery υποδέχεται το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με τα εγκαίνια της έκθεσης της Μαρίας Πασχαλίδου σε επιμέλεια της Θούλης Μισιρλόγλου.
What is the time in Istanbul, έκθεση της Ardan Özmenoğlu στη Nitra Gallery στην Αθήνα
20.01.2017 11:22
Η Nitra Gallery ανοίγει τις πόρτες της στην αθηναϊκή εικαστική σκηνή με την ατομική έκθεση της Τουρκάλας εικαστικού Ardan Özmenoğlu με τίτλο ‘What is the time in Istanbul’.
2310: Δέκα επιμελητές – Δέκα projects στη Nitra Gallery
19.09.2016 15:57
Δέκα επιμελητές από την πόλη του Θερμαϊκού παρουσιάζουν δέκα καλλιτεχνικές δυνάμεις που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη στην έκθεση 2310 που διοργανώνει η Nitra Gallery.
Project W: Έκθεση φωτογραφίας της Gm Touliatou στην Art 10 Gallery
06.06.2016 11:52
Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Gm Touliatou με τίτλο “Project W“, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, και ώρα 20:00-22:30.
επι-Γραφές - Τo σώμα της λέξης: εργαστήριο στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
02.03.2016 15:46
Το διαπολιτισμικό πρόγραμμα "Labirinto: Culture e Civiltà Mediterranee" παρουσιάζει το εργαστήριο «επί-Γραφές: Tο σώμα της λέξης», ένα διατμηματικό, διαδραστικό και διαπολιτισμικό εργαστήριο για τη γραφή και την οπτική της αντίληψη.