Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ατομική έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά στη γκαλερί Alma

Ατομική έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά στη γκαλερί Alma

Η γκαλερί Alma στα Τρίκαλα εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.

Η Νατάσσα Πουλαντζά με τη νέα έκθεσή της διερευνά τις ποιότητες και τις αξίες της ψηφιακής εκδοχής μιας προηγούμενης ενότητας ζωγραφικών έργων της με θέμα πορτραίτα λουλουδιών. Πρόκειται για νέα έργα στα οποία η ισχυρή ιδέα συνυπάρχει με την υψηλή ποιότητα της τεχνικής πραγμάτωσης και της φωτογραφικής αποτύπωσής τους, και, ταυτόχρονα, ορίζουν σπουδές επάνω στην τεχνική αναπαραγωγιμότητα του έργου τέχνης, συγκροτώντας μια ολοκληρωμένη πρόταση και κατάθεση, ένα ενιαίο εικαστικό περιβάλλον πλούσιο και μεστό σε περιεχόμενο, επιδεχόμενο πολλαπλές αναγνώσεις και προσεγγίσεις. Τα λουλούδια της Νατάσσας Πουλαντζά συγκροτούν αναπάντεχα πορτραίτα, σε ευθεία αντιστοιχία με ανθρώπινες συμπεριφορές, ψυχικές και συναισθηματικές καταστάσεις, εκδηλώσεις και βιώματα. Μέσα από την φωτορεαλιστική απόδοση και πέρα από την αδιαμφισβήτητη αισθητική τους πληρότητα και ομορφιά, υπερβαίνουν το προφανές, αποκαλύπτουν έναν εσωτερικό και ουσιαστικό τρόπο βίωσης της πραγματικότητας, αναφέρονται στη ζωή, τον έρωτα και τον θάνατο, τα υπαρξιακά και κρίσιμα ερωτήματα της ζωής .

Παράλληλα, οι συνθέσεις με τα λουλούδια και τα μυρμήγκια αποκαλύπτουν τη γοητεία ενός ολόκληρου ιδιότυπου μικρόκοσμου, ενώ ολοκαίνουργιες ψηφιακές συνθέσεις, με θέμα και πάλι λουλούδια, συμπληρώνουν την έκθεση, καταδεικνύοντας και επικυρώνοντας τον συγκροτημένο πειραματισμό και την εξέλιξη των αναζητήσεων της δημιουργού μέσα από μια διαδικασία διαρκούς ωρίμανσης του βλέμματος, των θεμάτων και των ευρύτερων πνευματικών και αισθητικών προβληματισμών, υπερβάσεων και επαναπροσδιορισμού της τέχνης της.    

Κείμενο: Γιάννης Μπόλης

Έργο: Νατάσσα Πουλαντζά, Psychedelic Princess, 2009, 75,2x55,2cm, Μελάνι σε χειροποίητο χαρτί τυπωμένο σε plexiglass

Σχετικές ειδήσεις
Ατομική έκθεση της Μαριάννας Ιγνατάκη στη γκαλερί CAN Christina Androulidaki
21.02.2017 13:11
Η γκαλερί CAN Christina Androulidaki εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 την ατομική έκθεση της Μαριάννας Ιγνατάκη, με τίτλο H Josie, η Πανοπλία και ο Μαλλιάνθρωπος.
Νίκος Κρυωνίδης 1990-2016: έκθεση στη Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
12.01.2017 17:23
Η Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 20:30 το βράδυ την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Νίκου Κρυωνίδη.
Η περιπέτεια της εικόνας, ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα στη γκαλερί Alma
22.12.2016 14:24
Η αίθουσα τέχνης Alma παρουσίαζει την ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα, με τίτλο Η περιπέτεια της εικόνας, σε επιμέλεια του Γιάννη Μπόλη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Tρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00.
Είναι όλα Ψέμα: έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
09.05.2016 09:59
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά με τίτλο «Είναι όλα ψέμα». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2016.
Ενδιάμεσα: έκθεση της Μανταλίνας Ψωμά στη γκαλερί Alma
15.04.2016 15:05
Η Μανταλίνα Ψωμά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Γκαλερί ALMA στα Τρίκαλα, έργα από την δουλειά των τελευταίων δύο ετών.