Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Οικογενειακές υποθέσεις: έκθεση του Βασίλη Πουλαρίκα στο Εννέα

Οικογενειακές υποθέσεις: έκθεση του Βασίλη Πουλαρίκα στο Εννέα

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ, έχει τη χαρά να φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Βασίλη Α. Πουλαρίκα, με τίτλο "Οικογενειακές Υποθέσεις", με επιμέλεια του Παναγιώτη Κασίμη.

Όλες οι φωτογραφίες δημιουργούνται, εν πρώτοις, μέσω της αφοσίωσης και της απόφασης του φωτογράφου να είναι παρών, τόσο σε φυσικό όσο και σε συγκινησιακό επίπεδο. Μέσω αυτής της δέσμευσης, η αντιπροσώπευση του βλέμματός του μπορεί να οδηγήσει στην πειστική, για τον θεατή, απεικόνιση της ουσίας του χώρου και των ανθρώπων.

Σ’ αυτή τη δουλειά του, ο Πουλαρίκας πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά. Οι φωτογραφίες του δεν είναι απλά ντοκουμέντα. Ανακλάται σ’ αυτές η αγάπη και η κατανόησή του, όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για την ανθρώπινη κατάσταση γενικότερα.

Σκηνές λύπης, χαράς , απογοήτευσης ή παιχνιδιού που διατηρούν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και των εστιών τους, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν την πολυπλοκότητα των συναισθημάτων των οικογενειακών υποθέσεων. Των οικογενειακών υποθέσεων με τις οποίες έχουμε ασχοληθεί όλοι, και στις οποίες οφείλουμε κατά κάποιο τρόπο, την ευτυχία, τη χαρά και την ευγένειά μας.

Παναγιώτης Κασίμης

www.poularikas.com

Σχετικές ειδήσεις
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Everything is Con-temporary: έκθεση του Nar στην Exit Gallery
25.05.2016 10:50
Η Exit Gallery από το Σάββατο 28 Μαϊου και για ένα μήνα θα φιλοξενεί τη νέα ατομική έκθεση του Nar, με τίτλο «Everything is Con-Temporary», σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου.
33 Φανταστικές Ιστορίες: έκθεση της Άνκα Ντούκου στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Εννέα
03.02.2016 16:34
Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την πρώτη ατομική έκθεση της Άνκα Ντούκου με τίτλο "33 Φανταστικές Ιστορίες", σε επιμέλεια του φωτογράφου και καθηγητή φωτογραφίας Παναγιώτη Κασίμη.
Beton Blues: έκθεση του Παναγιώτη Κασίμη στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Εννέα
05.11.2015 13:27
Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Παναγιώτη Κασίμη με τίτλο"Beton Blues".
Missing: έκθεση του Βασίλη Ζωγράφου στην Eleftheria Tseliou gallery
04.11.2015 14:40
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Ζωγράφου με τίτλο Missing. Η έκθεση ξεκινά το Σάββατο 14 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2015.