Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Οικογενειακές υποθέσεις: έκθεση του Βασίλη Πουλαρίκα στο Εννέα

Οικογενειακές υποθέσεις: έκθεση του Βασίλη Πουλαρίκα στο Εννέα

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ, έχει τη χαρά να φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Βασίλη Α. Πουλαρίκα, με τίτλο "Οικογενειακές Υποθέσεις", με επιμέλεια του Παναγιώτη Κασίμη.

Όλες οι φωτογραφίες δημιουργούνται, εν πρώτοις, μέσω της αφοσίωσης και της απόφασης του φωτογράφου να είναι παρών, τόσο σε φυσικό όσο και σε συγκινησιακό επίπεδο. Μέσω αυτής της δέσμευσης, η αντιπροσώπευση του βλέμματός του μπορεί να οδηγήσει στην πειστική, για τον θεατή, απεικόνιση της ουσίας του χώρου και των ανθρώπων.

Σ’ αυτή τη δουλειά του, ο Πουλαρίκας πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά. Οι φωτογραφίες του δεν είναι απλά ντοκουμέντα. Ανακλάται σ’ αυτές η αγάπη και η κατανόησή του, όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για την ανθρώπινη κατάσταση γενικότερα.

Σκηνές λύπης, χαράς , απογοήτευσης ή παιχνιδιού που διατηρούν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και των εστιών τους, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν την πολυπλοκότητα των συναισθημάτων των οικογενειακών υποθέσεων. Των οικογενειακών υποθέσεων με τις οποίες έχουμε ασχοληθεί όλοι, και στις οποίες οφείλουμε κατά κάποιο τρόπο, την ευτυχία, τη χαρά και την ευγένειά μας.

Παναγιώτης Κασίμης

www.poularikas.com

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Βασίλη Αλεξάνδρου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
10.02.2017 10:11
Ατομική έκθεση του εικαστικού Βασίλη Αλεξάνδρου με τίτλο «διά βίας μάθηση | éducation forcée», θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασσώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης από 16-28 Φεβρουαρίου 2017.
This Is Not Normal: Ομαδική έκθεση στην Fo Kia Nou 24/7
02.01.2017 13:32
Ο χώρος σύγχρονης τέχνης Fo Kia Nou 24/7 παρουσιάζει την έκθεση“This Is Not Normal” σε επιμέλεια της Mary Cox, με εννέα καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την καλλιτεχνική σκηνή του Σαν Φρανσίσκο.
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Everything is Con-temporary: έκθεση του Nar στην Exit Gallery
25.05.2016 10:50
Η Exit Gallery από το Σάββατο 28 Μαϊου και για ένα μήνα θα φιλοξενεί τη νέα ατομική έκθεση του Nar, με τίτλο «Everything is Con-Temporary», σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου.
Somebody had to do it: έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου στη γκαλερί Elika
11.04.2016 14:48
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 22 Aπριλίου έως τις 4 Ιουνίου την πρώτη ατομική έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου με τίτλο 'Somebody had to do it'.