Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας μετά από 27 χρόνια καριέρας και τόσες κωμωδίες στο θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση αποφάσισαν να γράψουν μια κωμωδία για παιδιά (αλλά και για μαμάδες και μπαμπάδες). Η “συμμορία της Χιονάτης” είναι μια μουσική φάρσα με 10 υπέροχα τραγούδια γραμμένα από την Αφροδίτη Μάνου.

Το έργο εξελίσσεται σε μια πανέμορφη παραμυθοχώρα, την Σεχραζάδα. Μια χώρα με πρωτεύουσα την Κοντορεβυθήνα. Εκεί στην ειδυλιακή Κοντορεβυθήνα ζουν όλοι οι ήρωες των παραμυθιών όταν τα παραμύθια έχουν  τελειώσει. Από τον Σεβάχ μέχρι την Ραπουνζέλ και από τον Πήτερ Παν μέχρι τους Χάνσελ και Γκρέτελ, όλοι οι παραμυθάνθρωποι κατοικούν στην Κοντορεβυθήνα, όπου “ζουν αυτοί καλά” για να “ζούμε εμείς καλλίτερα”. Όλοι οι ήρωες είναι Κοντορεβυθιώτες εκτός από τους κακούς των παραμυθιών που ζουν έγκλειστοι στις φυλακές του Περανάθεμα.

Όμως όσο παραμυθένια και αν είναι η Σεχραζάδα περνάει ότι περνάνε όλες οι χώρες. Και αυτό τον καιρό η παραμυθοχώρα υποφέρει από μια έντονη οικονομική κρίση. Η πριγκίπισσα Χιονάτη και η Πριγκίπισσα Σταχτοπούτα κάνουν τα πάντα για να βρουν χρήματα να βοηθήσουν το κράτος. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα για να βρεθούν χρήματα να καλυφθεί το εξωτερικό χρέος της Σεχραζάδας, ψάχνουν τον χαμένο θησαυρό του Αλή Μπαμπά γιατί έχουν περάσει χρόνια από τότε που τελείωσε  το παραμύθι του και ο Αλή Μπαμπάς έχει ξεχάσει πια που έχει κρύψει τον θησαυρό της σπηλιάς.

Ταυτόχρονα όμως με το κυνήγι του θησαυρού του Αλή Μπαμπά, η Χιονάτη και η Σταχτοπούτα αποχτούν και ένα δεύτερο πολύ πιο μεγάλο πονοκέφαλο. Η Κακιά Μητριά της Σταχτοπούτας και ο Κάπτεν Χουκ το σκάνε από τις φυλακές του Περανάθεμα και κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Κοντορεβυθήνα. Αλλά για να μην τους συλλάβουν μεταμφιέζονται σε Σταχτοπούτα και Χιονάτη. Κι έτσι μεταμφιεσμένοι κλέβουν γλυκά και παιχνίδια και κάνουν εμπόριο με πειρατικές τσιχλόφουσκες ενοχοποιώντας την Σταχτοπούτα και τη Χιονάτη. Οι εφημερίδες γεμίζουν πρωτοσέλιδα με την “συμμορία της Χιονάτης” και η αστυνομία κυνηγάει τις δυο πριγκίπισσες. Έτσι οι δυο πριγκίπισσες μπλέκονται σε μια περιπέτεια καταδίωξης όπου τις κυνηγούν και η αστυνομία αλλά και η Κακιά Μητριά με τον Χουκ.

Κάπως έτσι ξεδιπλώνεται μια κωμική ιστορία γεμάτη συμπτώσεις, απρόοπτα και ανατροπές με αναφορές στο αστυνομικό μυθιστόρημα, τις κινηματογραφικές περιπέτειες και πάνω απ όλα στα αγαπημένα μοτίβα της ελληνικής φαρσοκωμωδίας. Και όλα αυτά προσαρμοσμένα στην φαντασία και την ευαισθησία των παιδιών σε μια παράσταση όπου οι ηθοποιοί επικοινωνούν συνεχώς με τα παιδιά και συνδιαμορφώνουν την δράση.

Ένα έργο που αντιμετωπίζει τους μικρούς θεατές όχι σαν θεατές μειωμένης αντίληψης αλλά σαν κανονικούς θεατές που έχουν λιγότερες πληροφορίες αλλά καθόλου μικρότερο χιούμορ. Ένα έργο για να διασκεδάσουν και να γελάσουν μαζί παιδιά και γονείς.  

Το έργο θα παίζεται από τις αρχές του Οκτωβρίου στο θέατρο Βέμπο.  

Συντελεστές:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ + ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ – ΜΟΥΣΙΚΗ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ  
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΟΡΟΥ

Πρωταγωνιστούν:

Αγγελική Δαλιάνη
Τζένη Διαγούπη
Φωτεινή Ντεμίρη
Τζίνη Παπαδοπούλου
Μαριαλένα Ροζάκη
Υρώ Μακρή
Αλμπέρτο Φάις
Δημήτρης Λέκκος
Ιούλιος Τζάτας
Σπύρος Κυριάκος