Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσιάζοντας την Σύγχρονη Μέση Ανατολή: Ομαδική Έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου

Παρουσιάζοντας την Σύγχρονη Μέση Ανατολή: Ομαδική Έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015 στις 9.00 μμ. στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου η ομαδική έκθεση με τίτλο ‘Παρουσιάζοντας την Σύγχρονη Μέση Ανατολή’. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015.

 

Πρόκειται για την πρώτη ομαδική έκθεση με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από παραπάνω από ένα κράτη της Μέσης Ανατολής στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι:

Bouthayna Al Muftah (Κατάρ)

Perryhan El-Ashmawi (Μπαχρέιν)

Pinar Du Pre (Τουρκία)

Carlo Massoud (Λίβανος)

 

Όπως αναφέρει και η επιμελήτρια της έκθεσης Μαριλένα Κουτσούκου, ‘Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αναγέννηση στο χώρο των τεχνών του Αραβικού κόσμου. Απολαμβάνοντας σημαντική προσοχή από Μουσεία, ιδιωτικούς συλλέκτες, επιμελητές και ιστορικούς, η σύγχρονη τέχνη της Μέσης Ανατολής βρίσκει ένα γοητευμένο κοινό στην Δύση. Με την αυξημένη χρήση των μέσων δικτύωσης και του διαδικτύου, τα σύνορα και εμπόδια ξεπερνούνται, επιτρέποντας το μήνυμα και το μέσο που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες να απολαμβάνονται απ’ όλο τον κόσμο.

 

Οι καλλιτέχνες της Μέσης Ανατολής, έχοντας βιώσει σημαντικές κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές αλλαγές, έχουν πλέον αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, προερχόμενα από την Αραβική παράδοση μέχρι και τον μοντερνισμό, ενώ συγχρόνως διατηρούν μια οξεία καλλιτεχνική επικαιρότητα. Σαν αποτέλεσμα, αναδεικνύεται μια μοναδική επιλογή καλλιτεχνών και έργων.

 

Η Μύκονος έχει αναμφίβολα εξελιχθεί σε ένα διεθνή προορισμό. Η εγγύτητα στο νησί της Δήλου μαζί με την καταπληκτική αρχιτεκτονική της, τα πανέμορφα κοβάλτια νερά της και την αυστηρή όψη του εδάφους της έχει βοηθήσει να προσελκύσει μια ομάδα από πολιτιστικά ¨περίεργους¨ διεθνείς τουρίστες. Καθώς οδεύουμε προς έναν ολοκληρωτικά παγκοσμιοποιημένο κόσμο, είναι αυτό ακριβώς το πολυπολιτισμικό κοινό που κάθε χρόνο γεμίζει τις γραφικά σοκάκια της Μυκόνου, που μας προσφέρει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε μια σειρά έργων από καλλιτέχνες της Μέσης Ανατολής.

 

Αυτή είναι η πρώτη έκθεση Σύγχρονης Τέχνης της Μέσης Ανατολής αυτού του τύπου στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει ένας ποικιλότροπος διάλογος ανάμεσα σε διαφορετικές αλλά συνάμα και παρόμοιες κουλτούρες κάτω από τον Μυκονιάτικο ουρανό.’

 

Επιμέλεια Μαριλένα Κουτσούκου

Σχετικές ειδήσεις
Beyond the Frame: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
22.08.2016 10:32
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, ολοκληρώνοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
International Contemporary Artists 2016: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
02.08.2016 09:57
Η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «International Contemporary Artists 2016», το Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.00, στο πλαίσιο του εικαστικού της προγράμματος, Σκουφά Μύκονος 2016.
Βlue Line: Ομαδική Έκθεση στην Skoufa Gallery Mykonos
12.07.2016 15:06
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
Paradise: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
04.07.2016 11:44
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Paradise», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.