Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Eye’s Walk digital festival 2015 στην Ερμούπολη της Σύρου

Eye’s Walk digital festival 2015 στην Ερμούπολη της Σύρου

To “Eye’s Walk digital festival” για δεύτερη χρονιά συνδέει τη μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά της Σύρου, το δημόσιο χώρο και την κοινότητα του νησιού με την πιο σύγχρονη τέχνη, τη video installation art, από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου 2015.

 

Προβολές video installation art [video projection/mega projection & 3d installation] από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες πάνω σε νεοκλασικά της Ερμούπολης, ξυπνάνε τις αισθήσεις του θεατή και δημιουργούν μια νέα σχέση με το χώρο [εσωτερικό και εξωτερικό].

 

Τίτλος & έμπνευση του φετινού Eye’s Walk festival: “Ο Oίκος, το Σπίτι… Home”. 

 

Το  μέρος κατοικίας, μέρος που προσφέρει ξεκούραση/ χαρά, ένα  πολύτιμο καταφύγιο, ένα μέρος που βοηθάει στην ανακάλυψη, ανάπτυξη, μια πηγή.Πρόγραμμα

 

Δέκα [10] διεθνείς καλλιτέχνες  εμπνέονται από το “HOME”  & δημιουργούν 3d video installations & projection mapping, τα οποία θα προβληθούν σε εξωτερικούς τοίχους νεοκλασικών της Ερμούπολης: Αλίκη Αρναούτη [Ελλάδα], Αγγελίνα Βοσκοπούλου [Ελλάδα], Vladimir Necakov [Σερβία], Sophie Leddick [ΗΠΑ], Katy Kavanaugh [Γερμανία], Arjang Omrani [Ιράν], Όλγα Μπρούμα [Ελλάδα], Άγης Κελπέκης [Ελλάδα]

 

"Over Structure" από τον Άγη Κελπέκη (Ελληνική συμμετοχή)

"Καμπότζη, διαδρομή κατά μήκος ενός καναλιού προς τη λίμνη Tonle Sap.

Στις όχθες οικισμοί φτιαγμένοι από τους ψαράδες... Οι κατασκευές μαζί με την ποικιλία των μορφών τους δημιουργούν ένα ιδιαίτερο κοινωνικό περιβάλλον . Τα σπίτια, οι βάρκες, οι ασχολίες των κατοίκων πλέκουν μια οργανική σύνθεση εφήμερη, φανερή και ζωντανή."

 

"Σπίτι/Home" από την Όλγα Μπρούμα (Ελληνική συμμετοχή)

"Σπίτι/Home" είναι μία εγκατάσταση που θα κάνει η Όλγα Μπρούμα στην Ερμούπολη και θα περιλαμβάνει βίντεο προβολή , ήχο και θεατρική ερμηνεία, στοιχεία που θα συνεργαστούν για να αποκαλύψουν κρυμμένα φαντάσματα σε μία - για την ώρα - μυστική τοποθεσία στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Η Όλγα δημιουργεί ένα ζωντανό και ευέλικτο έργο τέχνης μαζί με τους δύο καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν ζωντανά. Έργο το οποίο θα αλληλεπιδράσει με την πόλη μας, και θα αποτελέσει μία εμπειρία, μία ονειροχώρα...

 

"Home?- Το μικρό- μικρό σπίτι" από τους Εν Δυνάμει - 10:00-13:00 & 21:30-23:30

Το «Αρχοντικό Βελισσαρόπουλου» ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του και υποδέχεται το art installation «Home? Το μικρό-μικρό σπίτι» της ομάδας «Εν Δυνάμει», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.

 

Πάρτυ στο Kouchico Cafe Bar - 25 Ιουλίου - 23:00

Το πάρτυ για το κλείσιμο της πρώτης και μεγάλης βραδιάς του Eye's Walk Digital Festival σηματοδοτεί πολλά νέα ξεκινήματα! Φρέσκα συναισθήματα και αισθήσεις για την πόλη μας, απροσδόκητες συναντήσεις, φευγάτη ενέργεια και μία πολύ καινούρια Κούτσικη εμπειρία. Με τον DJ Giannis Balopitas

 

"Inside Out / Μέσα-Έξω" - Μια σειρά από φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν για το Eye's Walk Digital Festival 2015

 

"Πώς να Ξυρίζεστε" : Κώστας Παπαναστασίου "Να νιώθετε ελεύθεροι όπου και αν είστε."

Μία φωτογραφική δουλειά για το Eye's Walk Digital Festival 2015

Φωτογραφία: Κατερίνα Πρέκα

Τοποθεσία: Άνω Σύρος

 

"Να νιώθετε ελεύθεροι όπου και αν είστε." Ο Κώστας Παπαναστασίου φαίνεται να απολαμβάνει μια μοναδική στιγμή ελευθερίας στο δημόσιο χώρο στην Άνω Σύρο, όπου η φιλοξενία είναι ο κανόνας και το φως του Αιγαίου δώρο για όλο τον κόσμο!

 

Το "Πώς να Ξυρίζεστε" είναι η πέμπτη από τις έξι συνολικά φωτογραφικές δουλειές που αποτελούν μία συλλογή που έφτιαξε η ομάδα των φωτογράφων του Eye's Walk.

 

Στόχος η αφήγηση μία ιστορίας διαφόρων ανθρώπων που βιώνουν τις δικές τους στιγμές σπιτικής οικειότητας, το Σπίτι τους, στο δημόσιο χώρο. "Home/Σπίτι" είναι επίσης το θέμα του Eye's Walk Digital Festival για το 2015.

 

Το Eye’s Walk digital festival είναι ένα καινοτόμο φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο δημόσιο χώρο και συνδέει τη Video art, τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, την αρχιτεκτονική & το design εμπειρίας.

 

Φέτος θέλει να μιλήσει για το Home: Σπίτι είναι το δέρμα μας, αλλά και ένας αγαπημένος άνθρωπος, Σπίτι είναι η πατρίδα που έχουμε και αυτή που αφήνουμε, Σπίτι είναι το ασχημόπαπο που γίνεται κύκνος, Σπίτι είναι η οικειότητα του πρωϊνού καφέ, Σπίτι είναι… “When you focus with soul-eyes; you will find home in many many places”.

 

Με τη συν διοργάνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου & του Δ. Σύρου- Ερμούπολης

 

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές, παρ'όλα αυτά ο πολιτισμός δεν πρέπει να σταματήσει! Σας παρακαλούμε, υποστηρίξτε την καμπάνια μας στο Indiegogo: http://igg.me/at/3tLeBnhyAqg/x/11164352

Σχετικές ειδήσεις
To Eye’s Walk Digital festival 2016 ταξιδεύει στη θάλασσα της Ελευσίνας!
11.07.2016 11:59
Το Eye’s Walk Digital festival 2016 ξεκίνησε από την Ερμούπολη της Σύρου με το project Europass, στις 5 έως τις 9 Ιουλίου και συνεχίζει στις 30 Αυγούστου 2016 στα Αισχύλεια με Video Installation Art στην εξωτερική επιφάνεια πλοίων αγκυροβολημένων στο λιμάνι της Ελευσίνας.
RETHink Art Digital Festival: Ανοιχτό κάλεσμα καλλιτεχνών
23.06.2016 14:23
Το διεθνές RETHINK ART DIGITAL FESTIVAL, το πρώτο Φεστιβάλ Ψηφιακής Τέχνης που πραγματοποιείται στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016 προσκαλεί καλλιτέχνες να υποβάλουν τις προτάσεις τους.
Eye’s Walk Digital festival 2016
08.06.2016 11:58
Το Eye’s Walk Digital festival 2016 ξεκινά από την Ερμούπολη της Σύρου με το project Europass, από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου και συνεχίζει τον Αύγουστο στα Αισχύλεια με Video Installation Art στην εξωτερική επιφάνεια πλοίων αγκυροβολημένων στο λιμάνι της Ελευσίνας.
Το 12ο Athens Digital Arts Festival - Digital Pop τον Μάιο στην Ερμού
06.04.2016 13:23
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), επιστρέφει με τη 12η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί 19 με 22 Μαΐου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Κεντρικός χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121.
Athens Digital Arts Festival: Το backstage βίντεο της καμπάνιας Digital POP
05.04.2016 16:33
Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, εξερευνά τις διαφορετικές πτυχές του Ποπ στην ψηφιακή εποχή και μας καλεί να δούμε πως η συνεχής ενασχόληση μας με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο διαμορφώνουν καινούριες τάσεις και συνήθειες.