Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Άννα Γάγγα: Το Athens Technopolis Jazz Festival είναι μια εμπειρία μοναδική!

Άννα Γάγγα: Το Athens Technopolis Jazz Festival είναι μια εμπειρία μοναδική!

Έφτασε και αυτό το καλοκαίρι μια αγαπημένη στιγμή των φίλων της τζαζ που δεν είναι άλλη από το Athens Technopolis Jazz Festival που εδώ και 15 χρόνια μας χαρίζει μοναδικές μουσικές βραδιές με σπουδαίους μουσικούς της τζαζ από όλο τον κόσμο! Φυσικά δεν λείπει, και σε αυτή τη διοργάνωση, η ελληνική συμμετοχή και συγκεκριμένα οι Wonderfall Quartet, το σχήμα που επέλεξε η αρμόδια επιτροπή, και που από το 2010 έχει ήδη χαράξει μία αξιόλογη πορεία! Με αφορμή τη 15η διοργάνωση, η Υπεύθυνη Τομέα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, κυρία Άννα Γάγγα απάντησε στις ερωτήσεις μας και μας δίνει μια γεύση από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ! Τα υπόλοιπα, live, 3-7 Ιουνίου στη σκηνή της Τεχνόπολης!

 

Συνέντευξη: Μαριάννα Παπάκη

 

Culturenow.gr: Το Athens Technopolis Jazz Festival συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια παρουσίας! Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν.
Άννα Γάγγα:
Το Φεστιβάλ φέτος διαρκεί πέντε ημέρες και εμφανίζονται σχήματα από 16 συνολικά χώρες. Το πρόγραμμα ενισχύει με τη δυναμική της παρουσία, όπως κάθε χρόνο, η εξαιρετική Athens Big Band και φυσικά ο καλεσμένος μας, γνωστός και αγαπημένος Nicola Conte!

Η ελληνική συμμετοχή που επιλέχθηκε από την επιτροπή μας (τον Γιώργο Χαρωνίτη, τον Γιώργο Μουχταρίδη  και τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο) είναι οι Wonderfall Quartet, ένα γκρουπ «σύγχρονης vocal jazz» από την Αθήνα.

Συμμετέχουν οι : Athina Kontou & Band από τη Γερμανία, Andreas Rodosthenous Ethnic Jazz Ensemble από την Κύπρο, Nigun από την Ουγγαρία και Orange Trane από την Πολωνία,   Orfeas Wärdig Tsoukalas Quartets από τη Σουηδία, Jeff Herr Corporation από το Λουξεμβούργο και Emil Viklický “Grand Moravia” Trio από την Τσεχία,  Gabriele Pezzoli Trio από την Ελβετία, Gorka Benitez & David Xirgu από την Ισπανία,  Duo Carlos Bica & Joao Paulo Esteves da Silva από την Πορτογαλία και Marjorie Barnes & Equinox από την Ιρλανδία και την Ολλανδία.

Το φεστιβάλ κλείνει την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, με τους Yoav’s Eshed Trio Millionaires από το Ισραήλ, Hijaz από το Βέλγιο και τον σπουδαίο Mercan Dede Secret Tribe από την Τουρκία.

Παράλληλα, φιλοξενούμε την έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Βαγγελάκη με τίτλο «Ηχογραφίες» στους Νέους Φούρνους καθώς και το «Jazz for Kids», ένα μουσικό πρόγραμμα για παιδιά, το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 11.00 στο Aεριοφυλάκιο 1-Αμφιθέατρο.

 

 


Cul.N.: Στην 15η διοργάνωση του Athens Technopolis Jazz Festival συμμετέχει και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Πείτε μας γι’ αυτή τη συνεργασία και τους δρόμους που ανοίγονται.
Α.Γ.:
Είναι μία συνεργασία που τη θέλαμε πολύ καιρό και νομίζω η αγάπη μας για τη Jazz μουσική στάθηκε η καλύτερη αφορμή. Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση είναι αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους φορείς στο χώρο του πολιτισμού και η συνεργασία αυτή μας τιμά ιδιαίτερα. Νομίζω πως είναι η αρχή μιας συνεργασίας με διάρκεια.


Cul.N.: Η φετινή ελληνική συμμετοχή είναι το σχήμα «Wonderfall Quartet». Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα δυνατά στοιχεία τους και πόσο σημαντική είναι για ένα ελληνικό τζαζ γκρουπ η συμμετοχή του σε ένα καταξιωμένο διεθνές τζαζ φεστιβάλ;
Α.Γ.:
Καταρχάς να πω ότι κάθε χρόνο η επιλογή του σχήματος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φεστιβάλ γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Έχουμε σπουδαίους μουσικούς, νέους και μεγαλύτερους, με πολύ καλές δουλειές και μια μέρα θα πρέπει να σας τους παρουσιάσουμε όλους!

Οι Wonderfall Quartet κέρδισαν τις εντυπώσεις της επιτροπής και νομίζω το σωστό θα ήταν να γίνει σε αυτούς το ερώτημα που είναι οι πλέον κατάλληλοι για να απαντήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή προβολή για τα σχήματα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο, έχουν την ευκαιρία να εμφανιστούν σε πάρα πολύ κόσμο,  να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με σημαντικούς μουσικούς της διεθνούς jazz σκηνής.

Cul.N.: Όλα αυτά τα χρόνια η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ μεγάλη! Τελικά, οι Έλληνες αγαπούν τη τζαζ;
Α.Γ.:
Μετά από τόσα χρόνια, μπορώ με βεβαιότητα να απαντήσω πως «ναι». Στην αρχή, θα ομολογήσω πως δεν ήμασταν σίγουροι. Είναι ένα φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο, σε έναν πανέμορφο –κατά γενική ομολογία – χώρο που διεξάγεται στις αρχές του καλοκαιριού. Αυτοί είναι αρκετοί λόγοι για να γεμίσει με κόσμο ένας χώρος σαν την Τεχνόπολη. Το σημαντικό, όμως, είναι η συμπεριφορά του κοινού κατά τη διάρκεια των συναυλιών: προσέχουν, συμμετέχουν, ενδιαφέρονται να μάθουν για τα σχήματα που εμφανίζονται.

Όλοι οι μουσικοί που εμφανίστηκαν στη σκηνή του Athens Technopolis Jazz Festival μιλούν για ένα πολύ «θερμό» κοινό και μια εμπειρία μοναδική. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού μας δίνουν πολλή δύναμη να συνεχίσουμε.


Cul.N.: Ποιοι είναι οι στόχοι του Φεστιβάλ για τα επόμενα χρόνια;
Α.Γ.:
Θέλουμε να συνεχίσουμε, να το εμπλουτίσουμε και να μπορούμε να φιλοξενούμε σημαντικούς αλλά και να αναδείξουμε τους έλληνες νέους μουσικούς.

Ένα άλλο όνειρο που έχουμε μπροστά μας να πραγματοποιήσουμε είναι ένα φεστιβάλ με ελληνικά jazz σχήματα.

 

Το 15ο Athens Technopolis Jazz Festival θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 7 Ιουνίου!

Σχετικές ειδήσεις
Αναστάσιος Διόλατζης: Ένα φεστιβάλ δεν πρέπει να μένει στάσιμο, πρέπει να είναι πάντα επίκαιρο
08.09.2016 13:50
Ο Σεπτέμβρης έφτασε και το Reworks Festival είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό του στη Θεσσαλονίκη. Το φεστιβάλ που σηματοδοτεί την επιστροφή μας στην πόλη έρχεται για ακόμη μία χρονιά με ένα line up με αγαπημένα ονόματα, γνώριμα, αλλά και φρέσκα που περιμένουν να τα γνωρίσουμε live.
Στον παλμό του 8ου θεατρικού φεστιβάλ Off-off Athens!
03.06.2016 12:31
Στην 8η χρονιά του μπαίνει δυναμικά το Φεστιβάλ Off- off Athens του Θεάτρου Επί Κολωνώ, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέες θεατρικές δυνάμεις να πειραματιστούν πάνω σε καινούργιες καλλιτεχνικές φόρμες και προβληματισμούς, και να ξεκλειδώσουν το ταλέντο τους πάνω στο θεατρικό σανίδι. Τρεις από τις ομάδες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, με τα ιδιαίτερα ονόματα: Follow The White Rabbit, Bourou Bourou και Wanted!!!, μας προ (σ) καλούν να τις γνωρίσουμε, ενώ μας δίνουν και μία πρώτη γεύση από τις παραστάσεις που πρόκειται να παρουσιαστούν το προσεχές διάστημα...
Γιώργος Παλαμιώτης: Το ELAIώNAS Festival είναι μια ουτοπική σύλληψη
01.06.2016 16:10
Το ELAIώNAS Festival επιστρέφει για 2η χρονιά από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου 2016 σε τρεις διαφορετικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, μ’ ένα πλούσιο και πολυδιάστατο, καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ο μουσικός Γιώργος Παλαμιώτης, εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής (μαζί με την Φένια Παπαδόδημα) του ELAIώNAS Festival, μας μίλησε για την ιδέα πίσω από αυτό το ωραίο Φεστιβάλ, τις τρεις θεματικές ενότητες που διαμόρφωσαν το φετινό πρόγραμμα, το φιλόδοξο όραμά του για το μέλλον και την ουτοπία…
Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς: Οι ταινίες τρόμου είναι το πιο παρεξηγημένο είδος στη χώρα μας
06.05.2016 12:52
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ επιστρέφει για 3η συνεχή χρονιά, από 12 - 18 Μαΐου στην Αθήνα και από 19 - 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη! Εμείς, λίγο πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, ζητήσαμε να μάθουμε περισσότερα από τον Κωνσταντίνο Χατζηπαπά, οργανωτή του HFF, ιδρυτή της κινηματογραφικής κοινότητας Filmboy.gr, του θεματικού blog Horrorant.com και ιδιοκτήτη της εταιρείας διανομής FilmBoy Pictures.
Δάφνη Τόλη: Η λαθροθηρία προκαλεί ανεπανόρθωτες ζημιές παγκοσμίων διαστάσεων
15.03.2016 16:19
Στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ανεμοδαρμένες πτήσεις» (Feathering Heights). Το ντοκιμαντέρ ασχολείται με το φαινόμενο της λαθροθηρίας στην χώρα μας. Η νεαρή και πολύ ενεργή σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Δάφνη Τόλη, μας μίλησε για την ταινία και την εμπειρία της μέσα σ’ αυτήν.