Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ηχογραφίες: έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο του 15ου Athens Technopolis Jazz Festival

Ηχογραφίες: έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο του 15ου Athens Technopolis Jazz Festival

Ο Σπύρος Βαγγελάκης παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση «Ηχογραφίες» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο του 15ου Athens Technopolis Jazz Festival.

Η έκθεση καταγράφει μουσικές συναντήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως από το χώρο της τζαζ και προσπαθεί να αναδείξει την παγκοσμιότητα της μουσικής γλώσσας. Μουσικοί από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν για να συναντηθούν και να συνωμοτήσουν, να επικοινωνήσουν το μεγαλείο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής που δεν έχει σύνορα.

Τα χέρια πρωταγωνιστούν, αφού χειρίζονται τα όργανα , οι όμορφες καμπύλες τους, η πληθώρα σχεδίων, πλήκτρων και κλειδιών εντυπωσιάζουν. Παλιοί και νέοι ταλαντούχοι και χαρισματικοί μουσικοί πρωταγωνιστούν επί σκηνής, ενώ ένα ενθουσιώδες κοινό όλων των ηλικιών κι όλων των φύλων και φυλών ακολουθεί φανατικά τα καθημερινά gigs, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μοναδική.

Μέσα από το Athens Technopolis Jazz Festival και το Preveza Jazz Festival σε αυτά τα 15 χρόνια είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πολλά σημαντικά μουσικά σύνολα από όλο τον κόσμο, δίνοντάς μας όχι μόνο εκπληκτική μουσική αλλά και εικόνες πρωτόγνωρες. Η συνέχεια επί της σκηνής!

Bio

Ο Σπύρος Βαγγελάκης γεννήθηκε το 1960 στην Πρέβεζα και έζησε στην Αθήνα, τα Ιωάννινα, την Κω, όπου εργάσθηκε στο χώρο της διαφήμισης και της προβολής τουριστικών και πολιτιστικών προϊόντων.

Πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και τη μουσική και αργότερα με τη γραφιστική και τη φωτογραφία. Ως φωτογράφος συνεργάστηκε με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το περιοδικό «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ», το THE TOC, τα Ιταλικά περιοδικά "Panorama Travel", "Focus" και "Camper & Caravan" κ.α.

Έχει φωτογραφίσει και εκδώσει φωτογραφικά λευκώματα και μπροσούρες κυρίως τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου για την Περιφέρεια Ηπείρου, την Εταιρία Τουρισμού Ιονίων Νήσων, την ΙΒ' Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννίνων, Νομαρχίες, Δήμους και τουριστικά γραφεία της περιοχής και το Σκανδιναβικό Tour Operator Apollo. Το φυλλάδιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων βραβεύτηκε από τον Ε.Ο.Τ. ως το καλύτερο τουριστικό έντυπο στην Ελλάδα για την περίοδο 2002-2003.
Το 2006 το Ιταλικό Υπουργείο Τουρισμού επιλέγει φωτογραφία του με την Fontana di Trevi για την παγκόσμια προβολή της Ιταλίας στην μπροσούρα που εκτυπώνεται σε 16 γλώσσες. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Στοκχόλμη.


Εκθέσεις

*

Το 2007 κάνει την πρώτη ατομική έκθεση στο Ενετικό Κάστρο της Πάργας.

* Το 2009 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στην Gallery Opera Unica της Ρώμης.
* Το 2010 ατομική έκθεση στην Πινακοθήκη Λ. Σπαρτιώτης στην Πρέβεζα.
* Το 2011 συμμετείχε ως κριτής σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας στο Salerno της Ιταλίας.

* Το 2012 ατομική έκθεση στο Μιλάνο με τίτλο «Η δικιά μου Ήπειρος» διοργάνωση Νομαρχία του Μιλάνου.
* Το 2013 «Η δικιά μου Ήπειρος» εκτίθεται στη Στοκχόλμη στο Ίδρυμα Ελληνική Πολιτιστική Στέγη.
* Τον Φεβρουάριο του 2014 συμμετέχει στην Έκθεση Τουρισμού ¨Ελληνικό Πανόραμα¨, στη Στοκχόλμη.
* Τον Οκτώβρη 2014 ατομική έκθεση στο Μεσογειακό Μουσείο της Στοκχόλμης.
 
http://northeventpublications.weebly.com

http://spyrosvangelakis.wix.com/photography

http://spyrosvangelakis.wix.com/commercial

http://spyrosvangelakis.blogspot.se/

Το 15ο Athens Technopolis Jazz Festival ξεκινά στην Τεχνόπολη στις 3 Ιουνίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις
17ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ελληνική συμμετοχή
07.02.2017 10:02
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.
16th Athens Technopolis Jazz Festival: 1 φεστιβάλ, 5 μέρες, 18 μουσικά σχήματα, 35.000 επισκέπτες
31.05.2016 11:12
Το Athens Technopolis Jazz Festival πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με περισσότερους από 35.000 επισκέπτες! Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ένωσαν για δεύτερη φορά τις δυνάμεις τους διοργανώνοντας το μακροβιότερο μουσικό θεσμό της πόλης με ελεύθερη είσοδο.
16 Λόγοι για να πας στο 16ο Athens Technopolis Jazz Festival!
24.05.2016 12:39
Το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival ξεκινά στην Τεχνόπολη την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 και μας προσκαλεί να απολαύσουμε ένα πενθήμερο με jazz μουσικές από όλο τον κόσμο.
16th Athens Technopolis Jazz Festival: Το πρόγραμμα
12.05.2016 11:32
H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival, από τις 25 έως τις 29 Μαΐου, έπειτα από την επιτυχημένη περσινή επετειακή διοργάνωσή του.
16ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ανάδειξη ελληνικής συμμετοχής
07.03.2016 13:38
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, μετά από την επιτυχημένη επετειακή διοργάνωση της προηγούμενης χρονιάς, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.