Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

5 μ.χ. (5η έκθεση μικρών χαρακτικών)!

5 μ.χ. (5η έκθεση μικρών χαρακτικών)!

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος φιλοξενεί την πέμπτη έκθεση καλλιτεχνών της Ένωσης Χαρακτών, στην οποία πρωταγωνιστούν αυθεντικά χαρακτικά έργα φιλοτεχνημένα και τυπωμένα από τους ίδιους του καλλιτέχνες της Ένωσης, τα οποία διακρίνονται για τη μικρή τους διάσταση και συνεπώς για τις ιδιαίτερες χαρακτικές λεπτομέρειες τους.

Η έκθεση παρόλο που δεν έχει μία συγκεκριμένη θεματική ενότητα, ωστόσο έχει σαν σημείο αναφοράς την μικρή διάστασή των έργων, η οποία για την τέχνη της χαρακτικής απαιτεί μια πιο προσεκτική αντιμετώπιση της μήτρας από τους καλλιτέχνες.

Φέτος εκτός από τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών θα συμμετάσχουν, για πρώτη φορά, και έργα συνεργατών της από άλλες χώρες. Ενδεικτικά, θα παρουσιάσουν έργα τους οι καλλιτέχνες Πατρίτσια Δεληγιάννη, Νίκος Δεσεκόπουλος, Ελένη Κάπρου, Γρηγόρης Κότσαρης, Δημήτρης Μηλιώτης, Μιμή Πετροπούλου, Ειρήνη Ποδηματά, Νίκος Σταυρακαντωνάκης, Φλοράνς Χριστάκη, Kati Mahrt, Ines Piqueras, Mihail Petkov, Maria Duhteva, Ana Antonova, Oktay Anilanmert, Güngör Iblikçi, Fevzi Karakoç, Emin Koç, Yusuf Ziya Aygen, Fabiola Ungredda κ.ά.

Οι τιμές των χαρακτικών θα είναι σε προσιτές τιμές, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία μικρών συλλογών. 

Άλλωστε σκοπός της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, αλλά και του Τεχνοχώρου, είναι η άμεση επαφή του κοινού με τους  καλλιτέχνες και τα έργα τους, χωρίς την μεσολάβηση τρίτων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ασφάλεια της αυθεντικότητας αλλά και την χαμηλή τιμή, των έργων.

Σχετικές ειδήσεις
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.
Francesco Moretti Γλυπτά και Χαρακτικά: Έκθεση στο Café του Φουγάρου
14.04.2016 13:07
Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 το Φουγάρο εγκαινιάζει την έκθεση Francesco Moretti Γλυπτά και Χαρακτικά.
Χρόνος - Χώρος – Όνειρο: Ομαδική έκθεση χαρακτικής στο Χώρο Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ
25.01.2016 15:44
Ο Χώρος Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ παρουσιάζει τις εικαστικούς, Τζίνα Δελλασούδα, Δέσποινα Κοταλακίδου και Σοφία Λιβανού. Πρόκειται για μία έκθεση χαρακτικών έργων, με τίτλο Χρόνος - Χώρος – Όνειρο, που έχουν φιλοτεχνηθεί με παραδοσιακές αλλά και πειραματικές τεχνικές χάραξης και θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016.
Έκθεση Χαρακτικής μελών του ΕΕΤΕ στον πολυχώρο artville
11.11.2015 13:26
Εγκαινιάζεται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ. στον πολυχώρο artville, η ομαδική έκθεση χαρακτικής μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που γίνεται σε συνεργασία με τον Π.Ο. arthina.
Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο
30.10.2015 11:56
Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ), συμμετέχοντας στον εορτασμό των 150 χρόνων του Νεότερου Λαυρίου και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της ΙΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικής*, εκθέτει έργα της Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο.