Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

As I walked out one morning: έκθεση του Daniel Egneus στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

As I walked out one morning: έκθεση του Daniel Egneus στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Σουηδού καλλιτέχνη Daniel Egneus που θα διαρκέσει από τις 14 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου 2015.

Στην έκθεση με τίτλο “As I walked out one morning” θα παρουσιαστούν σχέδια και digital prints με θέμα την Αθήνα, μέσα από την προσωπική ματιά του καλλιτέχνη. Με έναυσμα το προσωπικό του καθημερινό δρομολόγιο από το σπίτι του, το γραφείο του και αντίστροφα, ο Daniel Egneus ξεκίνησε να εικονογραφεί τους αθηναϊκούς περιπάτους του˙ την οδό Πιττακή, την Αθηνάς, την πλατεία Αγ. Ειρήνης, τη Βαρβάκειο αγορά και ένα σωρό ακόμα δρόμους, ψάχνοντας τις λεπτομέρεις, τον απόηχο του γαλάζιου ουρανού πάνω στα κτήρια, τη γοητεία της ομορφιάς με την ασχήμια της μαζί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο καλλιτέχνης: «Το θέμα της δουλειάς μου γι’αυτή την έκθεση ήταν «Δες την Αθήνα πριν πεθάνεις· εάν δεν σε σκοτώσει η ζέστη, τότε σίγουρα θα το κάνουν τα αυτοκίνητα». Εφόσον όμως είμαι ακόμα ζωντανός, μετά από όλους τους ψυχαναγκαστικούς περιπάτους μου στην Αθήνα άλλαξα θέμα. (...)

Όλα μου τα σχέδια είναι βγαλμένα από καθημερινές σκηνές, από ανθρώπους που ζουν από την καθημερινότητά τους ώς το σύστημα εξαερισμού της οδού Πραξιτέλους ή από το «ταξίδι» μου μερικές φορές προς το λιμάνι του Πειραιά.»

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Daniel Egneus γεννήθηκε στη Σουηδία το 1972. Έχει ζήσει σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, ενώ έχει βραβευτεί ως εικονογράφος από το British Association of Illustrators. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες (Audi, Haagen-Dasz κ.λπ.), ενώ το 2012 συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Χορηγός εγκανιίων: Abosolut

Σχετικές ειδήσεις
Υπό κατασκευήν, έκθεση του Μίλτου Γκολέμα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.01.2017 10:09
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση του Μίλτου Γκολέμα με τίτλο «Υπό κατασκευήν». Η έκθεση αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του εικαστικού και θα διαρκέσει από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2017.
Έκθεση των Χριστόφορου Κατσαδιώτη και Τζένης Κωδωνίδου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.12.2016 11:17
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση του εικαστικού έργου του Χριστόφορου Κατσαδιώτη και της Τζένης Κωδωνίδου. Η έκθεση αποτελείται από χαρακτικά και ζωγραφικά έργα και θα διαρκέσει από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2017.
Substratum: έκθεση του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
08.09.2016 16:23
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Substratum». Πρόκειται για μια κοινή έκθεση του εικαστικού έργου του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα. Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα και θα διαρκέσει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Είναι όλα Ψέμα: έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
09.05.2016 09:59
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά με τίτλο «Είναι όλα ψέμα». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2016.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.