Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Σουηδού καλλιτέχνη Daniel Egneus που θα διαρκέσει από τις 14 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου 2015.

Στην έκθεση με τίτλο “As I walked out one morning” θα παρουσιαστούν σχέδια και digital prints με θέμα την Αθήνα, μέσα από την προσωπική ματιά του καλλιτέχνη. Με έναυσμα το προσωπικό του καθημερινό δρομολόγιο από το σπίτι του, το γραφείο του και αντίστροφα, ο Daniel Egneus ξεκίνησε να εικονογραφεί τους αθηναϊκούς περιπάτους του˙ την οδό Πιττακή, την Αθηνάς, την πλατεία Αγ. Ειρήνης, τη Βαρβάκειο αγορά και ένα σωρό ακόμα δρόμους, ψάχνοντας τις λεπτομέρεις, τον απόηχο του γαλάζιου ουρανού πάνω στα κτήρια, τη γοητεία της ομορφιάς με την ασχήμια της μαζί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο καλλιτέχνης: «Το θέμα της δουλειάς μου γι’αυτή την έκθεση ήταν «Δες την Αθήνα πριν πεθάνεις· εάν δεν σε σκοτώσει η ζέστη, τότε σίγουρα θα το κάνουν τα αυτοκίνητα». Εφόσον όμως είμαι ακόμα ζωντανός, μετά από όλους τους ψυχαναγκαστικούς περιπάτους μου στην Αθήνα άλλαξα θέμα. (…)

Όλα μου τα σχέδια είναι βγαλμένα από καθημερινές σκηνές, από ανθρώπους που ζουν από την καθημερινότητά τους ώς το σύστημα εξαερισμού της οδού Πραξιτέλους ή από το «ταξίδι» μου μερικές φορές προς το λιμάνι του Πειραιά.»

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Daniel Egneus γεννήθηκε στη Σουηδία το 1972. Έχει ζήσει σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, ενώ έχει βραβευτεί ως εικονογράφος από το British Association of Illustrators. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες (Audi, Haagen-Dasz κ.λπ.), ενώ το 2012 συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Χορηγός εγκανιίων: Abosolut