Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Red illusions: Έκθεση του Λευτέρη Παπάζογλου στη Chili Art Gallery

Red illusions: Έκθεση του Λευτέρη Παπάζογλου στη Chili Art Gallery

Ο καλλιτέχνης Λευτέρης Παπάζογλου (LEFT) στην ατομική του έκθεση «Red illusions» που θα παρουσιάσει στην Chili Art Gallery το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, φωτογραφίζει το σώμα γυμνό και φορά στο πρόσωπο «μάσκα».

 

Θεματικά η δουλειά του εγείρει ερωτήματα και προβληματισμούς, που μας απασχολούν καθώς ξετυλίγονται μπροστά μας οι εικόνες του… Φαινομενικό και πραγματικό, αληθινό και ψεύτικο, πρόσωπο και προσωπείο, όνειρο και ζωή, φαντασία και πραγματικότητα, αίσθηση και ψευδαίσθηση.

 

«Είμαστε αυτοί που νομίζουμε ότι είμαστε; Ή μήπως είμαστε η μάσκα που φοράμε, και είναι τόσο κολλημένη επάνω μας που δεν μπορούμε να τη διακρίνουμε; Με την μάσκα κρατάμε  απόσταση από το σώμα (θέμα) αλλά και το ίδιο το σώμα παίρνει άλλη διάσταση με την μάσκα!

 

Ας μην ξεχνάμε τις φυλές των ιθαγενών που φορώντας τις μάσκες, μπορούσαν ευκολότερα να έρθουν σε επαφή με την ψυχή τους αλλά και με τον άλλο κόσμο!

 

Ενώ νομίζεις ότι με την μάσκα θα εστιάσεις στο γυμνό σώμα, αντίθετα νιώθεις να το αποποιείσαι!»

 

Και ο καλλιτέχνης, ο οποίος έχει διακριθεί στο εξωτερικό με τη δουλειά του να βρίσκεται στην Agora Gallery στη Νέα Υόρκη, σε διεθνή φωτογραφικά λευκώματα αλλά και σε ιδιωτικές συλλογές, συνεχίζοντας τη φωτοαφήγηση σημειώνει παράλληλα: «Κάνοντας όμως μια αναδρομή βλέπουμε ότι δεν φοράμε μόνο μια μάσκα, φοράμε πολλές, ανάλογα με τις περιστάσεις.

 

Μεγάλη η ώρα λοιπόν όταν φτάνουμε στο σημείο να βγάλουμε την στολή μας ολόκληρη για να δούμε τι ακριβώς κρύβεται από πίσω, είναι το σημείο που χρειάζεται το περισσότερο θάρρος και κουράγιο για την αντιμετώπιση του γυμνού εαυτού μας! Είναι μια στιγμή μοναχική, η στιγμή της απόλυτης αλήθειας!».

Σχετικές ειδήσεις
Emotions: Έκθεση της Natalia Vallianou Gourova στην Chili Art Gallery
16.05.2016 14:05
Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση με τίτλο “Emotions” της ζωγράφου Natalia Vallianou Gourova. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
Παιχνίδια του νου: Έκθεση της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου στην Chili Art Gallery
25.04.2016 11:11
Η έκθεση Παιχνίδια του νου της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου εγκαινιάζεται την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 8.00μμ στην Chili Art Gallery.
Metavasis: Έκθεση του Χρίστου Λογαρίδη στην Chili Art Gallery
22.02.2016 12:15
Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 εγκαινιάζεται στην Chili Art Gallery η έκθεση του Χρίστου Λογαρίδη με τίτλο METAVASIS.
εκ των έσω: Έκθεση του Θοδωρή Κέπα στην Chili Art Gallery
27.01.2016 12:54
Η Chili Art Gallery παρουσιάζει από τις 5 Φεβρουαρίου 2016 την έκθεση ζωγραφικής του Θοδωρή Κέπα “εκ των έσω” σε 40 έργα δουλεμένα με λάδι σε καμβά.
Τέχνη, ένας άλλος κόσμος: έκθεση στην Chili Art Gallery
14.01.2016 16:04
Η Chili Art Gallery και η ART WΑΥ παρουσιάζουν τα έργα 30 καλλιτεχνών σε μία ομαδική έκθεση με τίτλο Τέχνη, ένας άλλος κόσμος.