Η κωμική παράσταση μυστηρίου «CSI Kids: Το μυστήριο του Πάρκου» θα παιχτεί για 2 τελευταίες παραστάσεις την Κυριακή 4 και την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 στις 11.30 στο El Convento del Arte.

Μην χάσετε την ευκαιρία να φέρετε τους μικρούς μας φίλους να γίνουν ντετέκτιβ για μια μέρα και να ζήσουν μια αλησμόνητη θεατρική περιπέτεια. Η παράσταση θα εξακολουθεί να παίζεται σε σχολεία και σε παιδικά πάρτυ.

Η υπόθεση

Η ιστορία μας ξεκινά μια βροχερή μέρα στα εργαστήρια των εγκληματολογικών ερευνών, όπου δύο νεαροί ντετέκτιβ, η Μαργαρίτα και ο Σεμπάστιαν, παρουσιάζονται για πρώτη μέρα στην δουλειά και καλούνται αμέσως να συνεργαστούν για να λύσουν ένα μυστήριο, παρά τις έντονες διαφορές του χαρακτήρα τους.

Ένας άντρας αγνώστων στοιχείων βρίσκεται αναίσθητος στο πάρκο. Μπορεί αυτός ο άγνωστος να σχετίζεται με την πρόσφατη κλοπή του Θησαυρού της Μυτιλήνης από το Μουσείο; Άραγε ο φλύαρος θυρωρός, η Πολίτισσα μαγείρισσα και ο καθηγητής Βυζαντινολογίας έχουν κάποια ανάμιξη στο μυστήριο ή είναι αθώοι, όπως ισχυρίζονται;

Πώς συμμετέχουν τα παιδιά;

Κατά την διάρκεια του έργου, τα παιδιά θα κληθούν ανά στιγμές να συμμετάσχουν τα ίδια στην εξιχνίαση του μυστηρίου και να βοηθήσουν τους ντετέκτιβ να βρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν.

Θα φορέσουν τα γάντια τους, θα ανέβουν στην σκηνή, θα συλλέξουν δαχτυλικά αποτυπώματα, θα εξετάσουν τεκμήρια, θα κάνουν αναλύσεις με μικροσκόπια, χημικά τεστ και πολλές άλλες τεχνικές που κάνει ένας αληθινός ερευνητής. Οι μικροί ντετέκτιβ θα χρησιμοποιήσουν την επιδεξιότητα, την αυτοσυγκέντρωση και τη δημιουργικότητα τους, κυρίως, όμως θα το διασκεδάσουν με την ψυχή τους!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρόν μυστήριο είναι αποκλειστικά προσαρμοσμένο σε μικρές ηλικίες. ΔΕΝ περιέχει σκηνές βίας, ωμότητα, ή βωμολοχίες. Αντίθετα, προ(σ)καλεί τους μικρούς ντετέκτιβ σε ένα φανταστικό παιχνίδι περιπέτειας, όπου χωρισμένοι σε ομάδες προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο.

Σε ποιούς απευθύνεται η παράσταση

Η διαδραστική παράσταση «CSI Kids: Το μυστήριο του Πάρκου» είναι ο πλέον ιδανικός τρόπος ψυχαγωγίας για παιδιά 7 ετών και πάνω, γιατί συνδυάζει τη διασκέδαση με την απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων.

Παράλληλα η παράσταση απευθύνεται και σε σχολεία, λόγω και της παιδαγωγικής της σημασίας. Πέρα από την αναλυτική και συνθετική τους ικανότητα που τα παιδιά καλούνται να χρησιμοποιήσουν, ρόλο-κλειδί στην παράσταση παίζει ο Θησαυρός της Μυτιλήνης, που θυμίζει στα παιδιά την αξία της ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι συντελεστές της παράστασης

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Λουίζα Καλλία, Κωνσταντίνος Μάρκελλος, Λιάνα Μεσάικου, Χρήστος Παληογιάννης 


Σκηνοθεσία: Λιάνα Μεσάικου
Κείμενο: Φιλιώ Λαζανά

Κινησιολογία: Φιλιώ Λούβαρη

Κοστούμια & Styling: Φαίδρα Σπυρίδη

Μακιγιάζ: Άρτεμις Σπηλιωτοπούλου
Φωτογραφία: Λίνα Παρδαλάκη  

Διάρκεια παράστασης: 80′ λεπτά