Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Παιχνίδι, δημιουργικότητα και μάθηση στις παιδικές χαρές της Αθήνας

Παιχνίδι, δημιουργικότητα και μάθηση στις παιδικές χαρές της Αθήνας

Στις παιδικές χαρές της Αθήνας ταξιδεύει την περίοδο των Χριστουγέννων από 20 Δεκεμβρίου 2014, η παιδαγωγική ομάδα «Μικρές Ιστορίες» για να δημιουργήσει μαζί με τα παιδιά τον ιδανικό χώρο παιχνιδιού και χαράς! Πέντε ημέρες παιχνιδιού και μάθησης, σε πέντε διαφορετικές γειτονιές, για όλα τα παιδιά της πόλης!

 

Τι θα συνέβαινε αν μια κούνια άλλαζε σχήμα;

Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να παίξεις με μια τσουλήθρα;

Πόσους κύκλους και πόσες γραμμές μπορείς να ανακαλύψεις επάνω σε μια τραμπάλα;

 

Μετά τις περιοχές του Κουκακίου και του Νέου Κόσμου, οι «Μικρές Ιστορίες» επισκέπτονται τις παιδικές χαρές στα Κάτω Πετράλωνα, τα Κάτω Πατήσια, τη Ριζούπολη, το Πολύγωνο και το Γουδί, και προσκαλούν τα παιδιά της κάθε γειτονιάς να συμμετάσχουν στο εργαστήριο «Όταν ένας κύκλος συνάντησε μια..γραμμή!», ένα εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού.

 

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου

Παιδική χαρά Αγ. Αικατερίνης, Κάτω Πετράλωνα

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου

Παιδική χαρά Οδ. Παρασκευοπούλου, Κάτω Πατήσια

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου

Παιδική χαρά Θέρμιδας, Ριζούπολη

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

Παιδική χαρά Λόφου Γιαλούρου, Πολύγωνο

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου

Παιδική χαρά Αγίου Θωμά,  Γουδί

Σχετικές ειδήσεις
Δημιουργική Μάθηση στην Τεχνόπολη: Μια Κυριακή για όλη την οικογένεια
25.10.2016 10:32
Η Τεχνόπολη συνεχίζει τα Σαββατοκύριακα με Δημιουργική Μάθηση και μας προσκαλεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου να παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντα προγράμματα για όλη την οικογένεια!
Παιδικές Κυριακές στο Hard Rock Cafe Athens
30.09.2016 14:31
Κάθε Κυριακή, το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται γονείς και παιδιά, για να περάσουν μια μέρα γεμάτη με παιδικές δραστηριότητες και αυθεντική Rock ‘n’ Roll μουσική.
«Επί Σκηνής»: Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά, στο Θέατρο Αριστοτέλειον!
08.09.2016 11:48
«Παιδιά! Ελάτε να σηκώσουμε όλοι μαζί την αυλαία της φαντασίας!» Για 3η χρονιά, τα παιδιά θα γίνουν πρωταγωνιστές ενός κόσμου παιχνιδιού, έκφρασης και δημιουργίας, στο Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σκηνής», του Θεάτρου Αριστοτέλειον!
Καλοκαιράκι μυρίζει στις γειτονιές της Ελλάδας, παιχνίδι αρχινά - Ρωμανός Θαλάσσιος
02.09.2016 12:20
Από τις εκδόσεις Andy's Publishers κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Καλοκαιράκι μυρίζει στις γειτονιές της Ελλάδας, παιχνίδι αρχινά (Παραμυθορίμες) του Ρωμανού Θαλάσσιου σε εικονογράφηση Χιρόμι-Θεοδώρας Ντρούκα.
2ο Summer Camp 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
30.06.2016 13:23
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το 2ο Summer Camp με τίτλο: «Διακοπές στο Μουσείο!» προσφέροντας στους μικρούς της φίλους δυο πενθήμερα εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.