Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι O SISTER! live στo Half Note

Οι O SISTER! live στo Half Note

Το εξαιρετικό γκρουπ από τη Sevilla, οι O SISTER! έρχονται στο Half Note Jazz Club για λίγες εμφανίσεις από τις 19 έως τις 26 Δεκεμβρίου 2014.


Το γκρουπ είναι αφοσιωμένο στο ντίξιλαντ και το πρώιμο σουίνγκ των δεκαετιών του ’20 και του ’30 και ιδιαίτερα στα φωνητικά γκρουπ που έγραψαν ιστορία εκείνη την περίοδο, όπως οι θρυλικές Boswell Sisters που χαρακτήρισαν αυτό το ιδίωμα.


Οι O Sister!, δημιούργημα της τραγουδίστριας Paula Padilla από το 2007, είδαν πόσο μοντέρνα ήταν η φωνητική αρμονία των Boswell Sisters πρίν από 80 χρόνια και εφάρμοσαν την τεχνοτροπία τους στο σήμερα, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας το παλιό εκείνο υλικό και φτιάχνοντας ένα ζωντανό μουσικό σόου με απόλυτο αντίκρισμα στο σήμερα. Τα τραγούδια – όλα παλιά τζαζ στάνταρντς της «χρυσής» εποχής – έχουν εμπλουτισθεί αρμονικά και ενώ διατηρούν «παλιές» μεθόδους ενορχήστρωσης και μουσικής εκφοράς, φτιάχνουν μια ανεπανάληπτη μουσική παράσταση που ο πραγματικός της χώρος είναι ένας:  η σκηνή – έτσι όπως γινόταν τη δεκαετία του ’30 στα θέατρα και στις χορευτικές αίθουσες, στη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης και της (τότε) οικονομικής κρίσης και μετά!


Οι O Sister! Έχουν μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, τα «Crazy People» (2009), «Shout Sister!» (2012) και «Spooky Sessions» (2014), όλα ηχογραφημένα με «live» τεχνοτροπία, με όλους τους μουσικούς στο στούντιο να γράφουν την ίδια στιγμή, όπως γινόταν παλιά, και με ρεπερτόριο που αποτελείται από κλασικά τζαζ στάνταρντς που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά του ακροατή. Η μουσική των O Sister! είναι, ούτως ή άλλως, μουσική της καρδιάς και της ψυχής.


Παλιό σουίνγκ και ντίξιλαντ από ένα μοντέρνο γκρουπ! Οι O Sister αναβιώνουν τη χρυσή εποχη του σουίνγκ με ονειρικά φωνητικά, ρούχα εποχής και ατμόσφαιρες α λα Γούντι Άλεν και Boardwalk Empire! Η τζαζ στη δεκαετία του ’20 και του ’30 καλύπτει τα γιορτινά χριστουγεννιάτικα  βράδυα στο Half Note Jazz Club.

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Η 7η Σφραγίδα από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή στο Half Note
05.04.2016 11:47
Οι επτά σφραγίδες της Αποκάλυψης «ανοίγουν» με τη μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, στη σκηνή του Half Note, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.
Ο Boo Boo Davis live στο Half Note
28.03.2016 15:35
Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis επιστρέφει στην Ελλάδα με περισσότερες εικόνες και ήχους του Δέλτα, φυσικά στην σκηνή του Half Note Jazz Club!
20 Anos Brasil: Miranda Verouli & Friends live στο Half Note
23.03.2016 11:53
Στις 30 Μαρτίου 2016, η Μιράντα Βερούλη θα γιορτάσει στο Half Note τα 20 χρόνια ενασχόλησης με τη βραζιλιάνικη μουσική, προσκαλώντας στη σκηνή φίλους και συνεργάτες, σε μια επετειακή βραδιά με διάθεση party!