Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ανατροπή - Ιορδάνης Τσακμαλής

Ανατροπή - Ιορδάνης Τσακμαλής

Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί το μυθιστόρημα «Ανατροπή» του Ιορδάνη Τσακμαλή.

 

Με το μυθιστόρημα ιδεών «Ανατροπή», που φέρει τον εύγλωττο υπότιτλο «Σε μια Ελλάδα που αλλάζει», ο εκπαιδευτικός Ιορδάνης Τσακμαλής προσπαθεί να ερμηνεύσει τις αιτίες τις αιτίες της κρίσης και να ερευνήσει τις συνέπειές της.

Η ιστορία εξελίσσεται στη λίγο πριν από την κρίση Ελλάδα και, συγκεκριμένα, στην Κατερίνη, αλλά θα μπορούσε να συμβαίνει και σε οποιαδήποτε άλλη πόλη. Η ζωή ενός άντρα ανατρέπεται προς το χειρότερο αναδεικνύοντας τις βαθύτερες ποιότητες, αρχές και αξίες του. Η ζωή ενός άλλου άντρα ανατρέπεται προς το καλύτερο φανερώνοντας τις κρυφές αδυναμίες και ατέλειες που η ίδια η ζωή στην Ελλάδα προσέδωσε στον χαρακτήρα και τα κίνητρά του. Και κάπου εκεί, ανάμεσα στους δύο, ανέλπιστα, μία γυναίκα παγώνει την ατμόσφαιρα και ανατρέπει ό,τι φαινόταν αδύνατον να ανατραπεί. Μέσα στην παρακμιακή δίνη μιας Ελλάδας που αιμορραγεί και μιας κοινωνίας που σπαταλάει την ενέργειά της άσκοπα στον βωμό της ίδιας της της απώλειας, μόνο καταφύγιο φαντάζει ο έρωτας, μόνη διέξοδος η αγάπη...

Σχετικές ειδήσεις
Τα δυο πουγκιά - Γιώργο Ηλιάδης
07.02.2017 11:06
Από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη «Τα δυο πουγκιά».
Δεν είσαι εδώ - Πολυχρόνης Κουτσάκης
03.01.2017 12:05
Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το μυθιστόρημα, Δεν είσαι εδώ του Πολυχρόνη Κουτσάκη.
Τρίτο Μνημόνιο -  Νάντια Βαλαβάνη
15.12.2016 12:19
Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο, Τρίτο Μνημόνιο - Η Ανατροπή μιας Ανατροπής της Νάντιας Βαλαβάνη.
Δώδεκα γραμματόσημα στον τοίχο - Ιορδάνης Κουμασίδης
23.08.2016 10:09
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο, Δώδεκα γραμματόσημα στον τοίχο του Ιορδάνη Κουμασίδη.
Πετεινός νοτίων προαστίων - Στάμος Τσιτσώνης
10.03.2016 11:07
Στη νέα συλλογή διηγημάτων του, Πετεινός νοτίων προαστίων, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κριτική, ο Στάμος Τσιτσώνης, απομακρύνεται για λίγο από τη χρήση των μαθηματικών, ως συνδετικού κρίκου των ιστοριών του, αλλά διατηρεί την ίδια ισχυρή δομή και αφήνεται ξανά στην καλλιέργεια της πυκνής αφήγησης κρατώντας αμείωτο το χιούμορ, την ειρωνεία και την ανατροπή. Αυτή τη φορά συνδέει μεταξύ τους πρόσωπα και καταστάσεις, σαν σενάρια ταινιών μικρού μήκους, σε έναν κόσμο εξπρεσιονιστικό που συγγενεύει πολύ με τον δικό μας.