Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

1ο Διεθνές Συνέδριο «Σύγχρονες Όψεις των Ισλαμικών Κήπων: Πολλαπλές Ερμηνείες του Παραδείσου

1ο Διεθνές Συνέδριο «Σύγχρονες Όψεις των Ισλαμικών Κήπων: Πολλαπλές Ερμηνείες του Παραδείσου

Στις 10-12 Οκτωβρίου 2014 θα διεξαχθεί στην Καβάλα και συγκεκριμένα στο Ιμαρέτ, το 1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες Όψεις των Ισλαμικών Κήπων: Πολλαπλές Ερμηνείες του Παραδείσου». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Κέντρο Μοχάμετ Άλι και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και υποστηρίζεται από το  Ερευνητικό Κέντρο Μοχάμετ Άλι και το Dar al-Athar al-Islamiyyah (DAI).

 

Μεταξύ των διακεκριμένων κεντρικών ομιλητών, στο συνέδριο συμμετέχουν οι καθηγητές: Nasser Rabbat, διευθυντής του Προγράμματος Αγά Χαν για την Ισλαμική Αρχιτεκτονική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης, η Nurhan Atasoy, πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, ο Michael Conan, πρώην Διευθυντής του Τμήματος «Garden and Landscape Studies» στο Μουσείο Dumbarton Oaks του Πανεπιστημίου του Harvard, ο Νικόλαος Κατοπόδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Michigan, o Anvar Kacimov, καθηγητής και πρύτανης του Κολλεγίου Αγροτικών και Θαλάσσιων Σπουδών του Πανεπιστημίου Sultan Qaboos.

 

Το συνέδριο φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή ειδικούς του Ισλαμικού Πολιτισμού από τα επιστημονικά πεδία των τεχνών, της ιστορίας και θεωρίας της αρχιτεκτονικής, της αρχιτεκτονικής εξωτερικών χώρων και του περιβαλλοντικού σχεδιασμού και μηχανικής, με στόχο τον διεπιστημονικό διάλογο και την ανάδειξη νέων προσεγγίσεων στην ερμηνεία της διαπολιτισμικής εξέλιξης. 

 

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου, που είναι μόνο στην αγγλική γλώσσα, είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου islamic-gardens.imaret.org.gr

Σχετικές ειδήσεις
Citylab 2016: Πόλη – Αρχιτεκτονική – Έρωτας
26.08.2016 15:21
Το συνέδριο/εργαστήριο αρχιτεκτονικού και αστικού σχεδιασμού Citylab 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα από την Πέμπτη 22 έως και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
ΦantastiCon 2016: To Πανελλήνιο Συνέδριο για το Φανταστικό επιστρέφει!
25.08.2016 13:11
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Φανταστικού (GFS) και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν στις 1 & 2 Οκτωβρίου 2016 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το ΦantastiCon 2016!
Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος: Διεθνές Συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία
15.07.2016 13:34
Υπό την αιγίδα της A.E. του Προέδρου της Δημοκρατίας τέθηκε το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος», το οποίο πραγματοποιείται από τις 28 έως 31 Αυγούστου 2016 στην Αρχαία Ολυμπία στο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, με οργανωτικό φορέα το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Οι R. Ascott, Stelarc & Μ. Δανέζης στο συνέδριο του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών
18.05.2016 16:17
Ρηξικέλευθοι πρωτοπόροι της σύγχρονης τέχνης και της επιστήμης είναι φέτος, οι κεντρικοί ομιλητές στο διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα: Ο Βρεττανός Roy Ascott, οΑυστραλός Κυπριακής καταγωγής Stelarc, (αμφότεροι βραβευμένοι με «Χρυσή Νίκη» στην Ars Electronica), και ο γνωστός Έλληνας αστροφυσικός Μάνος Δανέζης.
Διεθνές Συνέδριο: Ανιχνεύοντας την Κινηματογραφική Παιδεία σε Διακρατικό επίπεδο
24.02.2016 12:51
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το συνέδριο με θέμα «Ανιχνεύοντας την Κινηματογραφική Παιδεία σε Διακρατικό επίπεδο // Ελλάδα – Πολωνία – Ουγγαρία» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EUforia – Creative Europe MEDIA το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ.