Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Αναζητώντας το μίτο: εγκατάσταση της Κυριακής στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ


Αναζητώντας το μίτο: εγκατάσταση της Κυριακής στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ


Οι Βιτρίνες Τέχνης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη φιλοξενούν την εγκατάσταση της Κυριακής, με τίτλο Αναζητώντας το μίτο.


Συνεχίζοντας την ενότητα με το μίτο της Αριάδνης και το νήμα της ζωής , η Κυριακή αναπτύσσει μία πτυχή του έργου της που για πρώτη φορά παρουσίασε στην ομότιτλη έκθεσή της στη Nitra.


Με αφορμή τον αφηγηματικό άξονα που θέλει τα κοριτσάκια-σήμα κατατεθέν του έργου της δημιουργού, να ακολουθούν το κόκκινο νήμα στο δάσος, η Κυριακή φέρνει στο επίκεντρο τις νεαρές πρωταγωνίστριες και τις εσωτερικές διεργασίες που βιώνουν, έτσι όπως μπορεί να υπαινίσσονται μέσα από τις διαδρομές αυτές.


Σκοτεινοί εσωτερικοί χώροι, και το κορίτσι του παραμυθιού αντιμέτωπο με το κόκκινο νήμα και όλα όσα αυτό συμβολίζει: τις προσδοκίες, το μέλλον, την ίδια τη ζωή.


Η Κυριακή (Χαραλαμπίδου) γεννήθηκε στην Καβάλα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ταπισερί, αγιογραφίας και ζωγραφικής. Από το 1996 έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε 12 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 30 ομαδικές. Για την Κυριακή έχουν γράψει οι Χάρης Καμπουρίδης, Σταυρούλα Μαυρογένη, Καίτη Στεφανάκη, Νατάσα Χολιβάτου, Θεοδώρα Πασαχίδου, Αλίκη Τσιρλιάγκου & Ίρις Κρητικού. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Fleeting Glance: η εγκατάσταση της Μαρίας Οικονόμου στο Τριανόν
21.10.2016 16:50
Η εγκατάσταση της διεθνούς εικαστικού Μαρίας Οικονόμου, με τίτλο Fleeting Glance, θα παρουσιαστεί στον Κινηματογράφο Τριανόν, από 1 έως 30 Νοεμβρίου 2016.
It' s not antique: η εγκατάσταση της Αλίσια Σάιμπτ στον Κινηματογράφο Τριανόν
27.09.2016 15:54
Ο Κινηματογράφος Τριανόν φιλοξενεί από τη 1 έως τις 30 Οκτωβρίου 2016 την εγκατάσταση της Αλίσια Σάιμπτ, με τίτλο It' s not antique.
Films in Pinboards: εγκατάσταση του Νίκου Περάκη στο Ινστιτούτο Γκαίτε
15.09.2016 16:17
Το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» παρουσιάζει την εγκατάσταση του Νίκου Περάκη, Films in Pinboards.
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.
Ύπνος project: Ηχητικός περίπατος και εγκατάσταση στο Α' Κοιμητήριο
20.05.2016 11:49
Οι δράσεις του Ύπνος Project της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζονται από τις 28 Μαΐου έως τις 19 Ιουνίου με έναν ηχητικό περίπατο και μια ηχητική εγκατάσταση στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.