Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Down Town Aegean: Έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Ζωής Σουλιώτου στο Aegean College

Down Town Aegean: Έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Ζωής Σουλιώτου στο Aegean College

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου κτιρίου του Aegean College, θα φιλοξενείται από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, η έκθεση έργων ζωγραφικής της εικαστικού Αναστασίας Ζωής Σουλιώτου με τίτλο Down Town Aegean. Η έκθεση εκτείνεται σε 5 ορόφους, στις υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο κέντρο της Αθήνας, προβάλλοντας τον έντονο παλμό τόσο της ελληνικής πρωτεύουσας όσο και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

 

Ελαιογραφίες, μεταξοτυπίες, ακουαρέλες, ακρυλικά, οξυγραφίες και γκουάς συνθέτουν την εικόνα ενός γεμάτου ζωή αστικού τοπίου, το οποίο χαρακτηρίζει όχι μόνο ο αστικός χώρος, αλλά και οι άνθρωποι που καθημερινά τον χρησιμοποιούν και τον ενεργοποιούν με τη μετα-κίνησή τους. Στην Αθήνα, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Άμστερνταμ, επιβάτες, flâneurs, περαστικοί συν-διαμορφώνουν και συν-δημιουργούν το πολύπλοκο αστικό γίγνεσθαι. Συμμέτοχος στον παλμό των μητροπόλεων είναι ο ίδιος ο θεατής, ο οποίος καλείται να ανακαλύψει την έκθεση και να εξερευνήσει τις πτυχές της «down town», δηλαδή της καρδιάς της πόλης.

 

Από την «Ακρόπολη» στο σταθμό του λονδρέζικου μετρό «Tottenham Court Road» και στο παρισινό «Trocadero», από το Σύνταγμα και το Μοναστηράκι στο Canary Wharf, η έκθεση Down Town Aegean μεταδίδει τον πυρετώδη ρυθμό ζωής των σύγχρονων μητροπόλεων, αναδεικνύοντας την αναδυόμενη πολυπλοκότητα και τα αυτοοργανούμενα δίκτυα που διέπουν και νοηματοδοτούν τον αστικό ιστό.

 

Βιογραφικό:

Η Αναστασία Ζωή Σουλιώτου αποφοίτησε με Άριστα από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Συνέχισε με υποτροφία σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο στα πεδία «Τέχνη και Χώρος» και «Τέχνη και Νέες Τεχνολογίες». Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris VIII στον τομέα «Τέχνη και Τεχνολογίες Εικόνας». Έχει πραγματοποιήσει ατομικές Εκθέσεις στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στην Αγγλία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές Εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα σε πολλές χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος, Κίνα, Τσεχία, Ολλανδία, Σερβία, Αργεντινή, Ρωσία. Έργα της ευρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Φως - Ζωή: έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη (ζωγραφική) και του Δημήτρη Αγγελή (ποίηση) στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
05.10.2016 16:27
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν έκθεση με έργα ζωγραφικής του Αλέκου Κυραρίνη και ποιήματα του Δημήτρη Αγγελή.
Τα 932 πορτρέτα της παράστασης ΒατΡαπουνζέλ: έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
13.09.2016 10:40
Η εταιρεία «Θέατρο ΡΕΤΡΟ» με σκοπό να τηρήσει την υπόσχεσή της στους μικρούς της θεατές και να αναδείξει τα έργα ζωγραφικής τους, διοργανώνει έκθεση με τίτλο «Τα 932 πορτρέτα της παράστασης ‘ΒατΡαπουνζέλ’», η οποία φιλοξενείται στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
ALlmost Divine: έκθεση του Άγγελου Μαυραειδή στη Μύκονο
12.08.2016 10:33
Στην ανακαινισμένη Αίθουσα Σ. Συριώτη του Δήμου Μυκόνου θα φιλοξενείται από τις 21 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016 η 1η ατομική έκθεση ζωγραφικής "ΑLLmost Divine" του Άγγελου Μαυραειδή.
Έρως, Βαρύς θεός: έκθεση της Αναστασίας Γκινάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
22.03.2016 12:20
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Γκινάκη, με τον τίτλο «Έρως, Βαρύς θεός».
Περισυλλογή: έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
23.02.2016 10:30
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου με τίτλο «Περισυλλογή».