Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Βραζιλιάνικο Εικονικό Μουσείο: Τέχνη - Μνήμη: εκδήλωση στο Bios

Βραζιλιάνικο Εικονικό Μουσείο: Τέχνη - Μνήμη: εκδήλωση στο Bios

Με την υποστήριξη του Βραζιλιάνικου Ινστιτούτου των Μουσείων (IBRAM) και του Υπουργείου Πολιτισμού της Βραζιλίας, διοργανώνεται στο Bios την Τρίτη 15 Ιουλίου μία εκδήλωση για το Εικονικό Μουσείο Βραζιλιάνων στο εξωτερικό, το οποίο σχηματίζεται από την προσωπική μνήμη των Βραζιλιάνων που ζουν σε άλλες χώρες.


Η εκδήλωση αυτή έχει σαν στόχο να ανοίξει μία συζήτηση και να προωθήσει τις δράσεις αυτού του Σημείου Μνήμης.


Μέσα από μια διαδραστική πλατφόρμα, οι άνθρωποι καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους μουσειακό χώρο, στέλνοντας τα δικά τους βίντεο γυρισμένα με σπιτικό εξοπλισμό (κινητό τηλέφωνο, tablet, υπολογιστή, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές κλπ), τα οποία περιέχουν δηλώσεις, αφηγήσεις, μνήμες, και καλλιτεχνικές εκφράσεις που θέλουν να διατηρηθούν στο μέλλον. Η πρώτη φάση του έργου επικεντρώνεται στους Βραζιλιάνους μετανάστες στην Ελλάδα και υποστηρίζεται από το Βραζιλιάνικο Ινστιτούτο των Μουσείων (IBRAM), Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας, State University of Minas Gerais (UEMG) και FAPEMIG.


Πρόγραμμα:

20:30 Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα Μνήμη και τέχνη των μεταναστών
21:30 Βίντεο προβολής Τέχνη και μνήμη(5') και Curating memory I - personas & narratives (10')
22:00 DJ set - Brazilian Vintage + Party

Σχετικές ειδήσεις
Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα: έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Manege της Αγίας Πετρούπολης
28.11.2016 17:09
Σημαντικές πτυχές της νεώτερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έννοια του τόπου και τη σημασία του ως πεδίου αισθητικής, καλλιτεχνικής και ευρύτερα πολιτισμικής αναζήτησης, θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο του αφιερωματικού «Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016».
Τιμητική εκδήλωση για την Άλεξ Μυλωνά στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
18.11.2016 14:20
Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά μας προσκαλεί στην εκδήλωση προς τιμήν της Άλεξ Μυλωνά την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στις 18:30, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο της φιλολόγου Claudette Labrosse "Εισαγωγή στο έργο της Άλεξ Μυλωνά" και θα προβληθεί οπτικοακουστική αφήγηση της Ελένης Μυλωνά για την μητέρα της.
Olympic Flame 2016: Έκθεση στο πλαίσιο της Διεθνής Ημέρας Μουσείων στο Νομισματικό Μουσείο
17.05.2016 11:34
Με έμπνευση την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Ρίο, διοργανώνεται στο Ιλίου Μέλαθρον που στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο, μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση, ενταγμένη στο πλαίσιο της Διεθνής Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου.
Αφιέρωμα στην Dorothy Burr Thompson στο Λύκειο των Ελληνίδων
28.04.2016 14:49
Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας, σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο της αρχαιολόγου και ερασιτέχνη φωτογράφου Dorothy Burr Thompson.
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016 στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
28.04.2016 10:42
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει για ακόμη μια χρονιά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων!