Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Deconstruct this: βραδιά συναυλιών πειραματικής noise μουσικής στο Bios

Deconstruct this: βραδιά συναυλιών πειραματικής noise μουσικής στο Bios

Οι Kommen Sie και το BIOS παρουσιάζουν μία βραδιά συναυλιών πειραματικής noise μουσικής με τίτλο deconstruct this.


Η noise ηλεκτρονική πειραματική μουσική φέρνει κοντά τρία μουσικά σχήματα με κοινό γνώμονα το στοιχείο του θορύβου. Ο noise ήχος ενορχηστρώνεται από το πειραματικό rock στοιχείο, το ηλεκτροακουστικό μέσο και την avant-garde/ερευνητική τάση: Οι HAU με τις παραμορφωμένες κιθάρες, tribal και break ντραμς· το tokeNo με την αναζήτηση της φόρμας μέσα από ζωντανό ηλεκτροακουστικό ήχο· ο Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας με εφήμερους μουσικούς οργανισμούς, από ζωντανό feedback μικροφώνων μέσα από τη διάδραση χώρου και ακροατών.


HAU

Οι HAU ενεργοποιούν, μέσα από "χαλασμένα", παραμορφωμένα κιθαριστικά/live electronics θέματα και tribal/breaks ρυθμούς, την ανθρώπινη ανησυχία και καταπίεση ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για προδιάθεση ανατροπής.

Οι HAU είναι μια noise-rock duo μπάντα . Η μουσική τους αγγίζει industrial, noise improvisation, analog sound και διάφορα άλλα είδη. Το duo δημιουργήθηκε το 2012 στο Ηράκλειο Κρήτης και άρχισε να δραστηριοποιείται πάνω σε δικές τους μουσικές συνθέσεις. Μέλη: Gianni (κιθάρες-φωνές-live electronics) Mike (drums)


tokeΝo

Το tokeNo ειναι το πιο πρόσφατο μουσικό project του Δημήτρη Μπαρνιά. Είναι βασισμένο σε δικές του ηλεκτροακουστικές συνθέσεις και παρουσιάζεται ζωντανά με αρκετά στοιχεία αυτοσχεδιασμού μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μέσα από αυτό το project ο ΔΜ ψάχνει τις μουσικές ισορροπίες που δημιουργούνται ανάμεσα στο αφηρημένο κ την φόρμα. Ψάχνει το σημείο στο οποίο, αυτές οι δυο έννοιες έρχονται σε επαφή, βυθίζοντας τον ακροατή στο κενό μέσα από το οποίο τελικά αναδύονται καινούργιες απρόβλεπτες μουσικές πληροφορίες.

Ο Δημήτρης Μπαρνιάς ζει στα Χανιά όπου εργάζεται σαν τεχνικός ήχου ενώ παράλληλα ασχολείται με την εναλλακτική ηλεκτρονική μουσική σαν δημιουργός, συλλέκτης και παρατηρητής. Έχει παρουσιάσει διάφορα προσωπικά μουσικά projects εντός κ εκτός Κρήτης ενώ τα τελευταία χρόνια μεταξύ άλλων γράφει μουσική για παραστάσεις χορού Butoh.


Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας: Ephémèron

Μια σειρά από διαδραστικές συνθέσεις, εφήμεροι μουσικοί οργανισμοί, που ζωντανεύουν μέσα στην συναυλία από τους ήχους του χώρου και κοινού. Οι μουσικοί αυτοί οργανισμοί εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της συναυλίας, και τελικά παύουν να υπάρχουν μετά το τέλος της. Κάθε μουσικός οργανισμός είναι φτιαγμένος από ζωντανό feedback που πηγάζει από τη διάδραση μεταξύ του χώρο και του κοινού, τρέφεται με ήχο μέσω των μικροφώνων, και εκφράζεται με ήχο μέσω των ηχείων.

Ο Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας τα τελευταία χρόνια ζει στο Παρίσι και συνθέτει για ενόργανα μουσικά σύνολα και ηλεκτρονικά όργανα , για μουσικές συναυλίες ή ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Η μουσική του έχει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση για τους μουσικούς και τον ακροατή και εμπνέεται από την διδακτορική του έρευνα πάνω σε περίπλοκα συστήματα (complex systems studies). Τα έργα του έχουν παιχτεί σε πάνω από 20 χώρες και σε περισσότερες από 60 συναυλίες ενώ έχουν διακριθεί σε 13 διεθνείς διαγωνισμούς.

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Μουσικό Χωριό 2016: Πρόγραμμα Συναυλιών 1ης περιόδου
16.08.2016 11:08
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».