Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Deconstruct this: βραδιά συναυλιών πειραματικής noise μουσικής στο Bios

Deconstruct this: βραδιά συναυλιών πειραματικής noise μουσικής στο Bios

Οι Kommen Sie και το BIOS παρουσιάζουν μία βραδιά συναυλιών πειραματικής noise μουσικής με τίτλο deconstruct this.


Η noise ηλεκτρονική πειραματική μουσική φέρνει κοντά τρία μουσικά σχήματα με κοινό γνώμονα το στοιχείο του θορύβου. Ο noise ήχος ενορχηστρώνεται από το πειραματικό rock στοιχείο, το ηλεκτροακουστικό μέσο και την avant-garde/ερευνητική τάση: Οι HAU με τις παραμορφωμένες κιθάρες, tribal και break ντραμς· το tokeNo με την αναζήτηση της φόρμας μέσα από ζωντανό ηλεκτροακουστικό ήχο· ο Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας με εφήμερους μουσικούς οργανισμούς, από ζωντανό feedback μικροφώνων μέσα από τη διάδραση χώρου και ακροατών.


HAU

Οι HAU ενεργοποιούν, μέσα από "χαλασμένα", παραμορφωμένα κιθαριστικά/live electronics θέματα και tribal/breaks ρυθμούς, την ανθρώπινη ανησυχία και καταπίεση ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για προδιάθεση ανατροπής.

Οι HAU είναι μια noise-rock duo μπάντα . Η μουσική τους αγγίζει industrial, noise improvisation, analog sound και διάφορα άλλα είδη. Το duo δημιουργήθηκε το 2012 στο Ηράκλειο Κρήτης και άρχισε να δραστηριοποιείται πάνω σε δικές τους μουσικές συνθέσεις. Μέλη: Gianni (κιθάρες-φωνές-live electronics) Mike (drums)


tokeΝo

Το tokeNo ειναι το πιο πρόσφατο μουσικό project του Δημήτρη Μπαρνιά. Είναι βασισμένο σε δικές του ηλεκτροακουστικές συνθέσεις και παρουσιάζεται ζωντανά με αρκετά στοιχεία αυτοσχεδιασμού μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μέσα από αυτό το project ο ΔΜ ψάχνει τις μουσικές ισορροπίες που δημιουργούνται ανάμεσα στο αφηρημένο κ την φόρμα. Ψάχνει το σημείο στο οποίο, αυτές οι δυο έννοιες έρχονται σε επαφή, βυθίζοντας τον ακροατή στο κενό μέσα από το οποίο τελικά αναδύονται καινούργιες απρόβλεπτες μουσικές πληροφορίες.

Ο Δημήτρης Μπαρνιάς ζει στα Χανιά όπου εργάζεται σαν τεχνικός ήχου ενώ παράλληλα ασχολείται με την εναλλακτική ηλεκτρονική μουσική σαν δημιουργός, συλλέκτης και παρατηρητής. Έχει παρουσιάσει διάφορα προσωπικά μουσικά projects εντός κ εκτός Κρήτης ενώ τα τελευταία χρόνια μεταξύ άλλων γράφει μουσική για παραστάσεις χορού Butoh.


Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας: Ephémèron

Μια σειρά από διαδραστικές συνθέσεις, εφήμεροι μουσικοί οργανισμοί, που ζωντανεύουν μέσα στην συναυλία από τους ήχους του χώρου και κοινού. Οι μουσικοί αυτοί οργανισμοί εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της συναυλίας, και τελικά παύουν να υπάρχουν μετά το τέλος της. Κάθε μουσικός οργανισμός είναι φτιαγμένος από ζωντανό feedback που πηγάζει από τη διάδραση μεταξύ του χώρο και του κοινού, τρέφεται με ήχο μέσω των μικροφώνων, και εκφράζεται με ήχο μέσω των ηχείων.

Ο Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας τα τελευταία χρόνια ζει στο Παρίσι και συνθέτει για ενόργανα μουσικά σύνολα και ηλεκτρονικά όργανα , για μουσικές συναυλίες ή ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Η μουσική του έχει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση για τους μουσικούς και τον ακροατή και εμπνέεται από την διδακτορική του έρευνα πάνω σε περίπλοκα συστήματα (complex systems studies). Τα έργα του έχουν παιχτεί σε πάνω από 20 χώρες και σε περισσότερες από 60 συναυλίες ενώ έχουν διακριθεί σε 13 διεθνείς διαγωνισμούς.

Σχετικές ειδήσεις
Έργα για βιόλα και πιάνο από την ΚΟΑ στο Μουσείο Μπενάκη
06.02.2017 12:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν την εξαιρετική συνεργασία τους, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας, με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού vol. 2
12.01.2017 16:49
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώνουν τις δυνάμεις τους, για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας έναν κύκλο συναυλιών, που γεφυρώνει σύγχρονη και παλαιά μουσική έκφραση: Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού vol. 2.
Black Earth: Η Κ.Ο.Α. στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα
05.01.2017 15:56
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν και το 2017 την εξαιρετική συνεργασία τους, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας, με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».