Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Night of the World του Γιώργου Μαραζιώτη: έκθεση στο Βeton7 Gallery

Night of the World του Γιώργου Μαραζιώτη: έκθεση στο Βeton7 Gallery

Το Beton7 Gallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Γιώργου Μαραζιώτη, Night Of the World σε επιμέλεια του Σωτήρη Μπαχτσετζή.


Ο άνθρωπος είναι αυτή η νύχτα, αυτό το άδειο τίποτα, που περιλαμβάνει τα πάντα στην απλότητά του- ένας ατελείωτος πλούτος πολλών παραστάσεων, εικόνων από τις οποίες καμία δεν τυχαίνει να του συμβαίνει- ή δεν είναι παρούσες. (...) Ένας μπορεί να δει αυτή τη νύχτα όταν κοιτάζει τους ανθρώπους στα μάτια- μέσα σε μια νύχτα που γίνεται τρομερή, αναστέλλει τη νύχτα του κόσμου εδώ σε μια εναντίωση. Σε αυτή τη νύχτα το ον, έχει επιστρέψει.


Ο Γιώργος Μαραζιώτης εμπνεόμενος από την αναφορά του Γερμανού φιλοσόφου  G.W.F. Hegel στη Νύχτα του Κόσμου (από το χειρόγραφο Realphilosophie, 1805-1806) για τη νέα του έκθεση, παρουσιάζει μια σειρά από εγκαταστάσεις αποτελούμενες από φυσικά ή τεχνητά υλικά (αλεσμένος άνθρακας, μάρμαρο, neon, gesso κ.α.) και μια σερά από μεταξοτυπίες που ο καλλιτέχνης δημιούργησε κατά την τετράμηνη παραμονή του στη Νεα Υόρκη.


Ο Μαραζιώτης εκμεταλλεύεται όλο τον εκθεσιακό χώρο και “σχεδιάζει” μια πορεία για τον θεατή που μέσω της ευθραυστότητας των υλικών και των υφών των έργων του, των “ευγενικά” αιχμηρών δισδιάστατων σχημάτων του (που αποκτούν μια τρίτη διάσταση ανάλογα με το σημείο θέασης) και τη σχέση του φωτός και της απουσίας του, προσπαθεί να ερμηνεύσει τη Νύχτα, την κενότητα της ανθρώπινης υπόστασης και τελικά, πλευρές του ανθρώπινου ασυνειδήτου στα οποία αναφέρεται ο Hegel.


Μέσω της σύνθεσης των έργων, επιτυγχάνεται μια απόδοση “ιερότητας” στον χώρο ενώ αφήνοντας κενά σημεία, χρησιμοποιώντας το λευκό και μαύρο χρώμα σαν “κατάσταση” και εξερευνώντας τη σημειολογία των υλικών (κάτι το οποίο αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο της ζωγραφικής του δουλειάς), η εγκατάσταση που προτείνει ο καλλιτέχνης αποτελεί μια σπουδή πάνω στην έννοια του χρόνου, τα όρια της αισθαντικότητας και στο πως μια θεώρηση της ανθρώπινης υπόστασης μπορεί να διαιωνίζεται στο σήμερα.


Σύντομο Βιογραφικό του Γιώργου Μαραζιώτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1984. Σπούδασε εικονογράφηση (BA (Hons)) στο University of Wolverhampton και μεταξοτυπία στο School Of Visual Arts, στη Νέα Υόρκη.

Εργάζεται ως ζωγράφος και εικαστικός με διάφορες ομάδες και ιδρύματα (δημόσια και ιδιωτικά) και ως σκηνογράφος για το θέατρο.

To 2012, η δουλειά του αποτέλεσε επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τη πρώτη παγκόσμια έκθεση W.Y.A στο Nottingham. Επίσης, την ίδια περίοδο, εκλήθη ως ομιλητής στους φοιτητές του Digital Communication department, του Wolverhampton University.

Το 2013, συμμετέχει στο “International Cheap Laser Summit” στο μουσείο Tinguely της Βασιλείας. Έχει εκθέσει έργα του (ζωγραφική, prints & installations) σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

maraziotis.com

Σχετικές ειδήσεις
inhabitants: Έκθεση της Κατερίνας Ζαφειροπούλου στην ΔΛ Gallery
23.11.2016 13:08
Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 την ατομική έκθεση της Κατερίνας Ζαφειροπούλου με τίτλο «inhabitants» σε επιμέλεια του Αλέξιου Παπαζαχαρία.
Πράξη 3 – Ζωγραφική 1945-1955: έκθεση στην Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου
18.10.2016 17:20
Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση Πράξη 3 – Ζωγραφική 1945-1955, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή, με έργα 48 Ελλήνων καλλιτεχνών που γεννήθηκαν τη δεκαετία 1945-1955, δηλαδή τα χρόνια του εμφυλίου ή λίγο μετά και εμφανίζονται καλλιτεχνικά την περίοδο της δικτατορίας και της έκρηξης των ελευθεριών που ακολούθησε.
Everything is Con-temporary: έκθεση του Nar στην Exit Gallery
25.05.2016 10:50
Η Exit Gallery από το Σάββατο 28 Μαϊου και για ένα μήνα θα φιλοξενεί τη νέα ατομική έκθεση του Nar, με τίτλο «Everything is Con-Temporary», σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου.
Misery: έκθεση του Γιώργου Βασιλειάδη στη Photogallery ΟΚΤΟ
24.03.2016 15:27
Η Photogallery ΟΚΤΟ στη Θεσσαλονίκη οργανώνει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Βασιλειάδη με τίτλο «Misery». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. στη Μητροπόλεως 125.
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall
08.03.2016 17:07
Έργα του των τελευταίων χρόνων, που υμνούν τη ζωή, παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall, το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 13.00.