Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Σπύρος Πουλημένος: Έκθεση ζωγραφικής στο Φεστιβάλ Τήνου 2013

Σπύρος Πουλημένος: Έκθεση ζωγραφικής στο Φεστιβάλ Τήνου 2013

Στην έκθεση αυτή που εντάσσεται στις εικαστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Τήνου 2013, ο ζωγράφος Σπύρος Πουλημένος θα παρουσιάσει 25 έργα από την ενότητα «ψηφιακές Κυκλάδες».

Ο Σπύρος Πουλημένος δημιουργεί στον υπολογιστή τις δικές του Κυκλάδες , όπως τις θυμάται , από τότε που τις επισκεπτόταν, σε νεαρή ηλικία, παρέα με την μηχανή του.

Τα τοπία αυτά εισάγουν άλλη θέαση, αυτή της καινοτόμου ματιάς του Σπύρου Πουλημένου, και είναι σαν να βλέπει κανείς, ένα μέρος των πανέμορφων κυκλαδίτικων νησιών μας από ψηλά ,με το λευκό, τις ώχρες και τις σιένες να ξεδιπλώνονται από την ομολογουμένως καταπληκτική σε χρωματικούς συνδυασμούς παλέτα του , που σε συνδυασμό με το αφαιρετικό σχέδιο του ζωγράφου ,δίνουν άλλη διάσταση για το τοπίο στην μέχρι τώρα γνωστή τοπιογραφία.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ του Σ.Π ''Οι Κυκλάδες όπως τις θυμάμαι''

 

Το λευκό, το βαθύ μπλε, οι όμπρες, οι σιένες και οι όχρες της ελληνικής γης, υπήρξαν πάντα η αναφορά για μένα στην τοπιογραφία μου.

Στην έκθεση αυτή θα παρουσιάσω κάποιες άλλες Κυκλάδες, τις ψηφιακές Κυκλάδες.

Οι αναμνήσεις μου φεύγοντας με το πλοίο από τα λιμάνια των νησιών, τα πρωινά η τα βράδια επιστρέφουν ,και παίρνουν θέση στον καμβά του υπολογιστή.

Οι Κυκλάδες δεν με κουράζουν ζωγραφίζοντας τες ,αλλά ακριβώς το αντίθετο, με χαλαρώνουν.

 

Είναι οι Κυκλάδες που μου έχουν προσφέρει χαρά, ξεγνοιασιά και ξεκούραση τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού των νεανικών μου χρόνων.

Είναι επίσης οι Κυκλάδες των ζωγράφων και των ποιητών, κι ό,τι έχει αποτυπωθεί στο μυαλό μου απ’ αυτές τις εικόνες και τους στίχους.

Σπ. Πουλημένος

Σχετικές ειδήσεις
Alongside: Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου I. Ρήγου στον Πύργο της Τήνου
24.08.2016 13:49
Η έκθεση του φωτογράφου Γιώργου Ι. Ρήγου, Alongside, ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου “Γιαννούλης Χαλεπάς” στον Πύργο Τήνου, και θα διαρκέσει έως τις 15 του ίδιου μήνα.
Έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Συμεωνίδη στο Pelias Life in Balance στην Τήνο
16.08.2016 11:29
Mε ιδιαίτερη επιτυχία εγκαινιάσθηκε η Έκθεση Ζωγραφικής της Αγγελικής Συμεωνίδη στο Pelias Life in Balance στην Καρδιανή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τήνου.
Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Μαρίας Πέντε στην Πάτμο
10.08.2016 15:43
Η γνωστή και καταξιωμένη Πάτμια αγιογράφος και ζωγράφος, Μαρία Πέντε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου, παρουσιάζει μία σειρά από πρωτότυπα έργα που βασίζονται στο θεόπνευστο έργο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, σε μία έκθεση με τίτλο «Αποκάλυψις ... μυσταγωγία - εικονογραφία».
Πολύχρωμη Κιβωτός: Έκθεση της Ματίνας Γιαννοπούλου στα Πικουλιάνικα
03.08.2016 14:11
Τον ιδιαίτερο δεσμό της με την Σπάρτη, τη γενέτειρά της, επισφραγίζει με την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής «Πολύχρωμη Κιβωτός», η βραβευμένη από την Berling, ζωγράφος, Ματίνα Γιαννοπούλου στο Café-Bistro Veil στα Πικουλιάνικα.
kinono_1: To πρώτο Art Gathering της Τήνου
02.08.2016 11:15
Υπό την Αιγίδα του Δήμου της Τήνου και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου, δύο κάτοικοι δημιουργούν για πρώτη φορά ένα art gathering στο νησί, το kinono_1 από 11 έως 24 Αυγούστου 2016.