Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Burger Project: Κείμενο χωρίς θέμα (χωρίς λόγο και αιτία… σε αυτή την κοινωνία) με τον MC θείο

Burger Project: Κείμενο χωρίς θέμα (χωρίς λόγο και αιτία… σε αυτή την κοινωνία) με τον MC θείο

O μεγάλος αδελφός Kim Jong Il μας άφησε στις 19/12/11. Πέταξε μαζί με ένα σμήνος κορμοράνους και χάθηκε μέσα στο ουράνιο τόξο που εμφανίστηκε στα βόρεια της Piong Yan. Μαζί του πέταξε και η επανάσταση της Βόρειας Κορέας καθότι έπειτα από την επιθυμία του να μοιράσει ένα ψάρι σε κάθε βορειοκορεάτη μετά την νεκρώσιμη ακολουθία η χώρα αντιμετωπίζει επισιτιστικό πρόβλημα και η ηγεσία του κόμματος σκέφτεται πολύ σοβαρά να μπει σε πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας. Τι να την κάνεις την επανάσταση όταν δεν έχεις να φας;

 

Ο μεγάλος αδελφός, θεός σχωρέστον , πάντως όσο ζούσε είχε να φάει και δεν έκρυβε καθόλου την προτίμησή του για την γαλλική κουζίνα , τα κόκκινα κρασιά του Bordeaux και τα κονιάκ σε αντίθεση με τους δικούς μας συνεχιστές του Che Guevara που φοβούνται μην τους παρεξηγήσουμε και δοκιμάζουν τις γαλλικές σπεσιαλιτέ μόνο στα κρυφά. Η στάση τους αυτή αν και δε μας αρέσει καθόλου είναι συνεπής με την ιστορία του κόμματος που ειδικεύεται στο να κρύβετε πίσω από το δάκτυλο του. Την ίδια τακτική άλλωστε εφαρμόζουν και τα υπόλοιπα κόμματα γι΄ αυτό και υπάρχει αυτή η άψογη συνεννόηση ως προς τους ρόλους που παίζει το καθένα. Τελικά τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά  αν είχαμε ακούσει με περισσότερη προσοχή αυτά που είπε ο Αντώνης Δάλκας όταν τραγούδησε το « Σ΄ αυτόν τον ψεύτικο ντουνιά» το 1929.

 

Και μια τελευταία είδηση από την αθλητική επικαιρότητα. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας των ομάδων «επίλεκτοι Δρομοκαίτιου» με την ομάδα του μουσικού συγκροτήματος «the burger project». Οι προπονητές και των 2 ομάδων κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά ως προς το πως θα παραταχτούν οι ομάδες στο γήπεδο. Η κρισιμότητα του αγώνα είναι πολύ μεγάλη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για την αποφυγή επεισοδίων.

 

Info: Οι Burger Project δημιουργήθηκαν πριν τέσσερα χρόνια κι από τότε ακολουθούν μια ανοδική πορεία, έχοντας παίξει σε όλη την Ελλάδα, στο Λονδίνο, και σε πόλεις της Γερμανίας. Διασκευάζουν ασύνδετα μεταξύ τους τραγούδια με τον πιο αναπάντεχο τρόπο, δημιουργώντας κάθε φορά την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να χορεύει και να χαίρεται ακόμα και ο κόσμος που τους βλέπει για πρώτη φορά.
www.burgerproject.gr

Σχετικές ειδήσεις
Katerine Duska: Embodiment
28.09.2016 11:33
Και το όνομα αυτού: "Embodiment!" Αυτή η λέξη μού αρέσει πολύ. Αποπνέει ζωή. Το διάστημα που δημιούργησα αυτόν το δίσκο υπήρξε μακροπρόθεσμο με πολλά πρακτικά, αλλά και ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Με απορρόφησε ολοκληρωτικά και αυτό άλλωστε αντηχεί ο τίτλος. Ήταν σα να έγινα ένα με αυτό, σάρκα και οστά. 
Simon Bloom: About Rainbows
25.07.2016 16:38
Το άλμπουμ "Midnight Rainbows" ξεκίνησε σαν μια εσωτερική επιθυμία, να αιχμαλωτίσει όλους τους ήχους, τις μελωδίες και τα «χρώματα», που νοιώθω ότι με εκφράζουν σ’ αυτή την περίοδο της ζωής μου, μέσα από τη μουσική. Τα πιο παλιά μου άλμπουμ ήταν το προβάδισμα σ αυτό το νέο μου άλμπουμ.
Βαγγέλης Στεφανόπουλος: Πρώτα το μαθαίνεις και ύστερα το ξεχνάς
11.03.2016 16:55
Από όλα τα είδη μουσικής η τζαζ ίσως είναι το πιο ελεύθερο και αφηρημένο. Ο ερμηνευτής ή συνθέτης μπορεί να παίξει ή να γράψει ό, τι θέλει την στιγμή της έμπνευσης του χωρίς να δεσμεύεται από αυστηρούς κανόνες όπως στην κλασσική μουσική ή την ποπ (πολλοί δεν γνωρίζουν ότι και η ποπ μουσική έχει κανόνες και ίσως τους πιο αυστηρούς).
Μιχάλης Καταχανάς: Η τζαζ στην Ελλάδα
27.11.2015 13:51
Προσπαθώντας να γράψω αυτό το μικρό άρθρο για την Τζαζ στην Ελλάδα και φέρνοντας στο μυαλό μου εικόνες και συναισθήματα από την μικρή καθημερινότητα της μουσικής αυτής, δεν μπορώ να μην μιλήσω για τους ανθρώπους της, όλους αυτούς τους δημιουργούς αυτοσχεδιαστές που μοιράζονται λίγο-πολύ τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες χαρές, άλλοτε με σιγουριά και άλλοτε με ανασφάλεια, αλλά με κοινό χαρακτηριστικό όλων, την αγάπη τους για αυτή την μουσική, τον αγώνα τους να κρατηθεί η φλόγα ζωντανή παρά το κρύο και τους ανέμους, για να μιλήσω και λίγο ποιητικά βρε αδελφέ.
Αγγελική Τουμπανάκη: Πριν το
21.10.2015 12:23
Στο πατάρι λειτουργείς αυτόματα, βιωματικά, ανασύρεις με ταχύτητα σκέψεις, συναισθήματα και δεξιότητες, για να προλάβεις να συμμετάσχεις στη στιγμή, αβίαστα. Η ψυχική, πνευματική προετοιμασία και η εκπαίδευση, στο μεγαλύτερο μέρος τους ανήκουν στο "πριν το πατάρι"... Μερικες σκέψεις μου για το πριν...