Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Burger Project: Κείμενο χωρίς θέμα (χωρίς λόγο και αιτία… σε αυτή την κοινωνία) με τον MC θείο

Burger Project: Κείμενο χωρίς θέμα (χωρίς λόγο και αιτία… σε αυτή την κοινωνία) με τον MC θείο

O μεγάλος αδελφός Kim Jong Il μας άφησε στις 19/12/11. Πέταξε μαζί με ένα σμήνος κορμοράνους και χάθηκε μέσα στο ουράνιο τόξο που εμφανίστηκε στα βόρεια της Piong Yan. Μαζί του πέταξε και η επανάσταση της Βόρειας Κορέας καθότι έπειτα από την επιθυμία του να μοιράσει ένα ψάρι σε κάθε βορειοκορεάτη μετά την νεκρώσιμη ακολουθία η χώρα αντιμετωπίζει επισιτιστικό πρόβλημα και η ηγεσία του κόμματος σκέφτεται πολύ σοβαρά να μπει σε πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας. Τι να την κάνεις την επανάσταση όταν δεν έχεις να φας;

 

Ο μεγάλος αδελφός, θεός σχωρέστον , πάντως όσο ζούσε είχε να φάει και δεν έκρυβε καθόλου την προτίμησή του για την γαλλική κουζίνα , τα κόκκινα κρασιά του Bordeaux και τα κονιάκ σε αντίθεση με τους δικούς μας συνεχιστές του Che Guevara που φοβούνται μην τους παρεξηγήσουμε και δοκιμάζουν τις γαλλικές σπεσιαλιτέ μόνο στα κρυφά. Η στάση τους αυτή αν και δε μας αρέσει καθόλου είναι συνεπής με την ιστορία του κόμματος που ειδικεύεται στο να κρύβετε πίσω από το δάκτυλο του. Την ίδια τακτική άλλωστε εφαρμόζουν και τα υπόλοιπα κόμματα γι΄ αυτό και υπάρχει αυτή η άψογη συνεννόηση ως προς τους ρόλους που παίζει το καθένα. Τελικά τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά  αν είχαμε ακούσει με περισσότερη προσοχή αυτά που είπε ο Αντώνης Δάλκας όταν τραγούδησε το « Σ΄ αυτόν τον ψεύτικο ντουνιά» το 1929.

 

Και μια τελευταία είδηση από την αθλητική επικαιρότητα. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας των ομάδων «επίλεκτοι Δρομοκαίτιου» με την ομάδα του μουσικού συγκροτήματος «the burger project». Οι προπονητές και των 2 ομάδων κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά ως προς το πως θα παραταχτούν οι ομάδες στο γήπεδο. Η κρισιμότητα του αγώνα είναι πολύ μεγάλη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για την αποφυγή επεισοδίων.

 

Info: Οι Burger Project δημιουργήθηκαν πριν τέσσερα χρόνια κι από τότε ακολουθούν μια ανοδική πορεία, έχοντας παίξει σε όλη την Ελλάδα, στο Λονδίνο, και σε πόλεις της Γερμανίας. Διασκευάζουν ασύνδετα μεταξύ τους τραγούδια με τον πιο αναπάντεχο τρόπο, δημιουργώντας κάθε φορά την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να χορεύει και να χαίρεται ακόμα και ο κόσμος που τους βλέπει για πρώτη φορά.
www.burgerproject.gr

Σχετικές ειδήσεις
Jane Doe: Σε εγρήγορση, χωρίς πρόδηλο προορισμό
19.12.2016 14:36
Αυτή η μέθεξη κάθε φορά που ένας δίσκος των Jane Doe ολοκληρώνεται, δεν ξέρω με τι μοιάζει. Θυμίζει ανάσες μετά από ερωτική ολοκλήρωση -βίαιες και γαληνεμένες ταυτόχρονα- ή άνθρωπο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας που ακούει μονάχα την πνοή του, ήρεμος, ήμερος και ένα με τη σιωπή αυτού του κόσμου.
Evripidis and his Tragedies (Ευριπίδης Σαμπάτης): Μάταια Παιχνίδια στο Χώρο και το Χρόνο
21.11.2016 15:47
Λένε πως δε γίνεται να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά. Υποθέτω ότι δε γίνεται να κάνεις ένα δίσκο που ονομάζεται Μάταια Παιχνίδια στο Χώρο και το Χρόνο χωρίς ραγισμένες καρδιές, σπασμένα νεύρα, συνεργασίες μετ’ εμποδίων ή ένα κάταγμα στο πόδι. Ο δρόμος ήταν μακρύς και ανεμοδαρμένος από τη στιγμή που αυτά τα τραγούδια γεννήθηκαν στο κεφάλι μου μέχρι τη στιγμή που κυκλοφόρησαν. Ήταν ένας δρόμος γεμάτος στροφές 180 μοιρών, αδιέξοδα, γέφυρες και τούνελ, με αφετηρία και λήξη τη Βαρκελώνη, που όμως πέρασε πολλές φορές από τη Μαδρίτη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη και φυσικά την Αθήνα.
Katerine Duska: Embodiment
28.09.2016 11:33
Και το όνομα αυτού: "Embodiment!" Αυτή η λέξη μού αρέσει πολύ. Αποπνέει ζωή. Το διάστημα που δημιούργησα αυτόν το δίσκο υπήρξε μακροπρόθεσμο με πολλά πρακτικά, αλλά και ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Με απορρόφησε ολοκληρωτικά και αυτό άλλωστε αντηχεί ο τίτλος. Ήταν σα να έγινα ένα με αυτό, σάρκα και οστά. 
Simon Bloom: About Rainbows
25.07.2016 16:38
Το άλμπουμ "Midnight Rainbows" ξεκίνησε σαν μια εσωτερική επιθυμία, να αιχμαλωτίσει όλους τους ήχους, τις μελωδίες και τα «χρώματα», που νοιώθω ότι με εκφράζουν σ’ αυτή την περίοδο της ζωής μου, μέσα από τη μουσική. Τα πιο παλιά μου άλμπουμ ήταν το προβάδισμα σ αυτό το νέο μου άλμπουμ.
Βαγγέλης Στεφανόπουλος: Πρώτα το μαθαίνεις και ύστερα το ξεχνάς
11.03.2016 16:55
Από όλα τα είδη μουσικής η τζαζ ίσως είναι το πιο ελεύθερο και αφηρημένο. Ο ερμηνευτής ή συνθέτης μπορεί να παίξει ή να γράψει ό, τι θέλει την στιγμή της έμπνευσης του χωρίς να δεσμεύεται από αυστηρούς κανόνες όπως στην κλασσική μουσική ή την ποπ (πολλοί δεν γνωρίζουν ότι και η ποπ μουσική έχει κανόνες και ίσως τους πιο αυστηρούς).