Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μίτος – Η πορεία: Έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο

Μίτος – Η πορεία: Έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο

Ο Πύργος Μπαζαίου στη Νάξο θα φιλοξενήσει, στο πλαίσιο του εικαστικού μέρους του ομώνυμου Φεστιβάλ, την έκθεση γλυπτικής της Όλγας Πλαστήρα και ζωγραφικής του Andrzej Wisniewskiμε τίτλο “Μίτος – Η πορεία”, που θα διαρκέσει από τις 15 Ιουνίου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Τα εγκαίνια, έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, στις 12.00.

 

Η Όλγα Πλαστήρα επέλεξε το Ναξιακό μάρμαρο για τα έργα της και τη Νάξο ως τόπο διαβίωσης και δημιουργίας. Η διπλή επιλογή της και η αφοσίωση στη τέχνη της, επιβάλλονται δυναμικά στα έργα της. Τα γλυπτά της αντλούν έμπνευση και δύναμη από τους μύθους και την αέναη ιστορία του τόπου, αποκτούν μεταφυσική σχέση με τις μορφές και τα σχήματα της προαιώνιας κυκλαδικής τέχνης, αντανακλούν τη κλίμακα και την πλαστικότητα του νησιωτικού τοπίου. Η καλλιτέχνης διαισθάνεται την ενέργεια της ύλης και του τόπου, ξετυλίγει προσεκτικά το μίτο, αποφεύγοντας στερεότυπα και πεπατημένες, ξανοίγεται σε προσωπικές διαδρομές και αναζητήσεις διεκδικώντας τη καλλιτεχνική της ταυτότητα στο σύγχρονο κόσμο.

 

Δοκιμάζει, απορρίπτει, συνδυάζει μάρμαρο, μέταλλο, πυλό. Συνδιαλέγεται με τις άλλες τέχνες. Το λόγο, τη ζωγραφική. Συναντά και συνομιλεί με άλλους καλλιτέχνες , τους προσκαλεί να συνυπάρξουν δημιουργικά. Στην έκθεση που παρουσιάζεται στον Πύργο Μπαζαίου η Όλγα Πλαστήρα προσκαλεί τον κοσμοπολίτη, ζωγράφο-χαράκτη Αντζρέι Βισνιέφσκυ, πολωνικής καταγωγής. Η πληθωρικότητα και αινιγματικότητα των έργων του ζωγράφου βρίσκεται σε αντίστιξη με τη λιτότητα και ευκρίνεια των έργων της γλύπτριας. Η απόλαυση της έκθεσής τους μέσα σ’ έναν ιστορικά φορτισμένο χώρο, συνιστά μία μοναδική εμπειρία.

 

Η έκθεση εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Νάξου.

 

Επιμέλεια-Οργάνωση: Μάριος Βαζαίος

Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Οικονόμου

 

Διοργάνωση: ΑΙΩΝ Πολιτιστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός

Σχετικές ειδήσεις
45 χρόνια Θέατρο ΣΤΟΑ: Έκθεση-αφιέρωμα στο Μουσείο Γουναρόπουλου
16.11.2016 10:55
Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου θα παρουσιάσει από 30 Νοεμβρίου 2016 έως 28 Φεβρουαρίου 2017 μια έκθεση-αφιέρωμα στο Θέατρο ΣΤΟΑ, με διαλέξεις και προβολές από την πορεία 40 χρόνων.
Alongside: Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου I. Ρήγου στον Πύργο της Τήνου
24.08.2016 13:49
Η έκθεση του φωτογράφου Γιώργου Ι. Ρήγου, Alongside, ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου “Γιαννούλης Χαλεπάς” στον Πύργο Τήνου, και θα διαρκέσει έως τις 15 του ίδιου μήνα.
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
New Mythologies: εικαστική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου
02.06.2016 15:53
Ο Πύργος Μπαζαίου εγκαινιάζει στις 18 Ιουνίου 2016 την φετινή εικαστική του έκθεση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, με τίτλο New Mythologies.
Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης: Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
31.05.2016 09:57
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεων σύνδεσης του Μουσείου με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο των Ορέων, έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου».