Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Adaptations: Έκθεση φωτογραφίας στην «The Image Gallery»

Adaptations: Έκθεση φωτογραφίας στην «The Image Gallery»

Ο χώρος τέχνης «The Image Gallery» παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Adaptations».

 

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 μέχρι τις 26 Μαΐου 2013.

Πόσο στενά καθορίζει την τέχνη το μέσο; Μετά από ενάμιση αιώνα, η τέχνη και η τεχνική της φωτογραφίας ζουν την πρώτη τους αποφοίτηση. Η τυπωμένη εικόνα, αφενός δεν είναι πια το μοναδικό τελικό προϊόν της φωτογραφικής διαδικασίας και αφετέρου δεν είναι υπόθεση του ενός. Αποτελεί το αποκορύφωμα της συχνά αδιόρατης συνεργασίας μιας παγκόσμιας κοινότητας (φωτογράφων, μηχανικών, προγραμματιστών) που έχει καθορίσει το σημερινό state-of-the-art της ψηφιακής αποτύπωσης.

 Έξι φωτογράφοι αξιοποιούν αυτή τη συλλογική νοημοσύνη και συνασπίζονται για να παρουσιάσουν το έργο τους ανεξάρτητα από την παραδοσιακή καλλιτεχνική ανεξαρτησία. Έρχονται αντιμέτωποι με τις νέες παραμέτρους της σχέσης του δημιουργού με τα μέσα που διαθέτει, και εξερευνούν το ερώτημα: Δεσμεύει ή απελευθερώνει σήμερα η τεχνολογία τον καλλιτέχνη;

Μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, η φωτογραφία —ως έργο τέχνης— έχει αποκτήσει πολλά πρόσωπα. Οι μοντέρνες τεχνικές δυνατότητες, από τη λήψη έως και το τύπωμα, έχουν ανοίξει νέους δρόμους σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους. Μοναδικό αμετάβλητο σημείο αναφοράς: Το τύπωμα. Είναι το τελικό προϊόν, η οριστική ιδέα και άποψη του καλλιτέχνη για την εικόνα του. Στην εποχή των social media και των αμέτρητων μέσων διάδοσης των εικόνων, η αξία της «απλής» λήψης και της χειροπιαστής φωτογραφίας είναι μεγάλη.

Η Image Gallery (www.theimage.gr), η Permajet (χαρτιά εκτύπωσης fine art, jmsolutions.gr) και το Pixel on Paper (εργαστήριο εκτύπωσης fine art, pixelonpaper.gr) παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Adaptations» στην από 16 έως 26 Μαΐου.

 

Εκθέτουν οι: Νίκος Βασιλάκης, Μόνικα Κρητικού, Φάνης Λογοθέτης, Στυλιανός Παπαρδέλας, Χρήστος Τόλης, Κωνσταντίνος Χαρβάτης

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
IndepArt2016: Έκθεση τέχνης στην Image Gallery
10.11.2016 17:06
Η Image Gallery σε συνεργασία με την τεχνοκριτικό και ιστορικό τέχνης Έμμυ Βαρουξάκη παρουσιάζουν την έκθεση IndepArt2016 με έργα σημαντικών καλλιτεχνών.
Project W: Έκθεση φωτογραφίας της Gm Touliatou στην Art 10 Gallery
06.06.2016 11:52
Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Gm Touliatou με τίτλο “Project W“, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, και ώρα 20:00-22:30.
Changes: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
04.05.2016 15:22
Από τις 8 έως και τις 20 Μαΐου 2016, 20 διεθνείς φωτογράφοι θα παρουσιάζουν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται διαφόρων ειδών αλλαγές στη Blank Wall Gallery.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.