Κυκλοφόρησε η δεύτερη συλλογή με τις μικρές ιστορίες του Ρέιμοντ Τσάντλερ, με τίτλο Νουάρ ιστορίες τόμος Β

Όταν ο Ρέιμοντ Τσάντλερ άρχισε να γράφει σε ηλικία σαράντα πέντε ετών, δημοσίευσε τις πρώτες του νουάρ ιστορίες σε περιοδικά όπως το φημισμένο Black Mask. Στις ιστορίες αυτές καλλιέργησε το μοναδικό του αφηγηματικό στιλ και έπλασε εκείνο τον υπόγειο κόσμο που πρωταγωνιστεί και στα μυθιστορήματά του: μοναχικοί ντετέκτιβ που προοικονομούν τον Φίλιπ Μάρλοου, καλοί και κακοί αστυνομικοί, πληροφοριοδότες και εκτελεστές, διεφθαρμένοι πολιτικοί, μοιραίες ξανθιές και κοκκινομάλλες, ατμόσφαιρα νουάρ, έγκλημα, σεξ, τζόγος και αλκοόλ σε μεγάλες δόσεις.
 

«Ο Τσάντλερ έγραφε σας εκπεσών άγγελος και έντυσε με ρομαντισμό τους ηλιοκαμένους δρόμους του Λος Άντζελες».
Ρος ΜακΝτόναλντ

«Η πρόζα του αγγίζει ύψη ευφράδειας… αντιλαμβανόμαστε με έντονο ενθουσιασμό ότι βρισκόμαστε μπροστά όχι σε έναν ακόμη αφηγητή ιστοριών δράσης, αλλά σε έναν στιλίστα, σε έναν συγγραφέα με όραμα…».
Τζόις Κάρολ Όουτς, New York Review of Books

«Ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της αστυνομικής λογοτεχνίας, ο οποίος έθεσε πρότυπα που άλλοι συγγραφείς ακόμα προσπαθούν να ακολουθήσουν».
Sunday Times

Ο Ρέιμοντ Τσάντλερ γεννήθηκε στο Σικάγο το 1888 και όταν ήταν δώδεκα χρονών μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αγγλία. Φοίτησε στο Κολέγιο Ντάλγουιτς, όπως και μερικοί από τους πιο διάσημους συγγραφείς του 20ού αιώνα. Επιστρέφοντας στην Aμερική το 1912, εγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια, έκανε διάφορες δουλειές και αργότερα παντρεύτηκε. Στη διάρκεια του οικονομικού κραχ άρχισε να ασχολείται σοβαρά με το γράψιμο και η πρώτη δημοσίευση νουάρ ιστορίας του έγινε από το αστυνομικό περιοδικό Black Mask το 1933, ενώ έξι χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο μυθιστόρημά του, Ο μεγάλος ύπνος.
Σ’ αυτό παρουσίασε για πρώτη φορά στο αναγνωστικό κοινό τον Φίλιπ Μάρλοου, τον σκληρό ιδιωτικό ντετέκτιβ που ενέπνευσε πολλούς συγγραφείς χωρίς όμως να ξεπεραστεί από κανέναν. Όλοι οι μετέπειτα μυθιστορηματικοί ντετέκτιβ είναι αναγκασμένοι να ζουν στη σκιά του Φίλιπ Μάρλοου και όλοι οι συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων έχουν επηρεαστεί από τη γραφή του Ρέιμοντ Τσάντλερ.
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τα βιβλία του H μικρή αδελφή (2002), Πλέιμπακ (2005), O μεγάλος αποχαιρετισμός (2008), Ο μεγάλος ύπνος (2010), Νουάρ ιστορίες Α΄ (2011) και Νουάρ Ιστορίες Β΄(2012