Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι με τον Φάνη Μουρατίδη στο θέατρο Χώρα

Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι με τον Φάνη Μουρατίδη στο θέατρο Χώρα

Εμπνευσμένη από το σπουδαίο έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, η Δήμητρα Παπαδοπούλου 

μεταφέρει την ιστορία του «γελοίου» στο γνώριμο περιβάλλον της σύγχρονης Αθήνας. Ο Φάνης Μουρατίδης υποδύεται τον  Έλληνα του 2012, που χάνει τη δουλειά του, το ακριβό του σπίτι στο Ψυχικό, το κύρος του επιτυχημένου διαφημιστή και μαζί κάθε ελπίδα για το μέλλον του. Μετακομίζει  σε ένα υπόγειο στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών και πάνω που έχει αποφασίσει ότι η μοναδική λύση είναι η αυτοκτονία, πέφτει στα χέρια του το βιβλίο του Ντοστογιέφσκι με τίτλο «Το όνειρο ενός γελοίου».  Κι εκεί αρχίζει η περιπέτειά του.

 

Ο δικός μας «γελοίος» μαζί με το γελοίο του ομώνυμου έργου θα βιώσουν ακριβώς τις ίδιες εμπειρίες και θα οδηγηθούν –και οι δύο- όχι μόνο στη λύση, αλλά στην εύρεση του νοήματος της ζωής τους.

 

 

Διασκευή: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Φρόσω Ράλλη
Μουσική: Άκης Γεροντάκης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Νατάσσα Γρυλάκη
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα

 

Σχετικές ειδήσεις
Οι Δαιμονισμένοι του Ντοστογιέφσκι στη σκηνή Κοτοπούλη - Rex του Εθνικού Θεάτρου
17.01.2017 12:25
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει -σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική του Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή- μια παράσταση βασισμένη στο κορυφαίο μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι, Οι Δαιμονισμένοι.
Σημειώσεις από το υπόγειο, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016
25.10.2016 16:43
Ανοίγοντας το "Φεστιβάλ των θεατρικών Συνθέσεων' στο Beton7 με θέμα: ‘’Ρώσοι συγγραφείς – Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ’’ παρουσιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ώρα 21:00 και για οκτώ παραστάσεις το έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι ‘’Σημειώσεις από το υπόγειο’’ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Πέρη Μιχαηλίδη.
Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
17.10.2016 12:37
Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης παρουσιάζει το Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, με τον Θωμά Κινδύνη, σε σκηνοθεσία Άννας Σεβαστή Τζίμα.
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».
Το Μήλο, των Γιώργου Βάλαρη & Στέλιου Παπαδόπουλου στο Θέατρο Κήπου
09.06.2016 13:14
Η μεγάλη επιτυχία των ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΡΗ & ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ «ΤΟ ΜΗΛΟ», επιστρέφει σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, και στις 29 και 30 Ιουνίου 2016 θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Κήπου.