Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Live Review: Kilimanjaro Darkjazz Enseble στο Gagarin 205

Live Review: Kilimanjaro Darkjazz Enseble στο Gagarin 205

Η 11/11/11 ήταν σίγουρα μια από τις πιο ξεχωριστές ημερομηνίες του χρόνου που διανύουμε και αυτό γιατί πέραν του σημειολογικού της ημέρας (τόσους άσους ...

μαζεμένους δεν θα ξαναδούμε), ήρθε για τα καλά ο χειμώνας στην Αθήνα και ορκίστηκε μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση από τον λαό για να κυβερνήσει. Όλα αυτά φαντάζομαι πως λίγη σημασία είχαν για τους Kilimanjaro Darkjazz Ensemble οι οποίοι ήρθαν να μας παρουσιάσουν την καινούρια τους δισκογραφική δουλειά και όχι μόνο...

 

Από τον Μπάμπη Βασιλειάδη
Photos: Νίκος Κατσαρός

 

Θα ομολογήσω ότι δεν περίμενα να δω τόσο κόσμο στο Gagarin (πρέπει να ήμασταν γύρω στα 600 με 700 άτομα) και λίγα λεπτά πριν τις έντεκα, ανέβηκαν στη σκηνή για να παρουσιάσουν τραγούδια από τους τέσσερις δίσκους τους. Χωρίς τις τυπικές χαιρετούρες, μπήκαν κατευθείαν στο ψητό και ανέλαβαν να δημιουργήσουν με τους ήχους τους αυτή την μοναδική κινηματογραφική noir αισθητική που μας κατέκλυσε. Απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία του live τους, έπαιξε φυσικά και η ταινία που έπαιζε στο πανί παράλληλα με την μπάντα και έτσι έδενε περισσότερο το γλυκό. Το οπτικοακουστικό τους project είναι επηρεασμένο από σκηνοθέτες όπως οι Murnau και Lang. Άψογος ήχος και μουσικοί που ήξεραν και έπαιρναν ότι μπορούσαν από το όργανο που χειριζόντουσαν.

 

Ο μπασίστας και ιδρυτής της μπάντας Jason Kohnen καθοδηγούσε τους υπολοίπους κάτω από τα περίτεχνα ρυθμικά μέρη που έπαιζε. Η γαλλίδα Charlotte Cegarra, με τον καταθλιπτικό και εύθραυστο τρόπο που τραγουδούσε και με την κίνησή της, σου τραβούσε όλη την προσοχή. Τα μέρη των τυμπάνων δεν υπήρχαν φυσικά άλλα ο drummer της μπάντας «έπαιζε» τα μέρη του πίσω από το laptop του. Το set τους κράτησε περίπου για μία ώρα και κάτι και μεταξύ άλλων ακούσαμε τα: “The Nothing Changes”, “Pears For Swine”, “Lobby”, “All Is One”, “Giallo”, “Sirocco”.

 

Σίγουρα αξίζει να τους δει ξανά κανείς, ιδιαίτερα αν αγαπάει καλλιτέχνες όπως οι Cinematic Orchestra ή οι Portishead, αν και σπανίζουν οι ζωντανές εμφανίσεις τους. Οι The Mount Fuji Doomjazz Corporation που άνοιξαν την συναυλία , δεν ήταν άλλοι από τους ίδιους τους headliners! Βλέπετε, είναι το side project που τρέχουν παράλληλα και με τη συνοδεία κάποιων special guests, αναλαμβάνουν να βάλουν στο κλίμα το κοινό, οπότε ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια και για αυτούς με μοναδική διαφορά ότι είχαν drums στο set τους αντί για samples.

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: Δάφνη Ζουρνατζή live @ GiocondArt
30.11.2016 12:24
Η Δάφνη Ζουρνατζή με ένα μαντολίνο και ο Κυριάκος Ορθοδόξου στο πιάνο, ξεκινούν την μουσική βραδιά με το «Βαλς των ματιών» του Σ. Λάντσια. Στο διάρκειας 2μιση ωρών live, θα αναμετρηθεί με τις μεγαλύτερες στιγμές της μουσικής μας κληρονομιάς και θα κρατήσει καθηλωμένο και σιωπηλό το κοινό του GiocondArt (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Ζωγράφου).
Ανταπόκριση: Πέννυ Μπαλτατζή με τους “Σταρς του Παναμά” στο Faust
03.11.2016 17:44
Ο Βαγγέλης Γκρέκο βρέθηκε στο Faust, παρακολούθησε την τελευταία εμφάνιση της Πέννυς Μπαλτατζή με τους “Σταρς του Παναμά” και μας μεταφέρει εντυπώσεις!
Ανταπόκριση: Παυλίνα Βουλγαράκη και Μιρέλα Πάχου στο Σταυρό του Νότου Club
01.11.2016 15:27
Με ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι που δεν ήθελες να τελειώσει, βλέποντας γύρω σου τα χαρούμενα πρόσωπα που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο, ολοκληρώθηκαν οι κοινές εμφανίσεις της Παυλίνας Βουλγαράκη με τη Μιρέλα Πάχου στο Σταυρό του Νότου Club! Γράφει ο Βαγγέλης Γκρέκο.
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 3)
30.09.2016 14:34
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου στην Τεχνόπολη μας πλημμύρισε συναισθήματα και μας ταξίδεψε νοερά μιας και είχε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις μουσικές που ακούσαμε!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 1)
28.09.2016 17:11
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου έφτασε! Και αν ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" τότε όλοι θα φύγουμε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας.