Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η τέχνη ενάντια στον φονταμενταλισμό

Η τέχνη ενάντια στον φονταμενταλισμό
Πενήντα Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες ενώνουν το ταλέντο και τις δημιουργίες τους ενάντια στον θρησκευτικό, τυφλό, φανατισμό του χριστιανισμού, του ισλαμισμού και του ιουδαϊσμού.

Πενήντα Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες ενώνουν το ταλέντο και τις δημιουργίες τους ενάντια στον θρησκευτικό, τυφλό, φανατισμό του χριστιανισμού, του ισλαμισμού και του ιουδαϊσμού, από την 1 Ιουνίου στο booze cooperativa σε συνεργασία με το ArtFactories France στην έκθεση Carte Blanche VI Le Soudage.

 

Η εικαστική έκθεση Carte Blanche VI «Le Soudage» (Η συγκόλληση) ανοίγει τις πόρτες της στο booze cooperativa και με συνεχόμενα εγκαίνια παράλληλων δρώμενων θα τις ξανακλείσει στις 31 Ιουλίου.

Οι καλλιτέχνες, που συμμετέχουν, μετά από επιλογή που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβρη, πραγματεύονται τον φονταμενταλισμό ως κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο μέσα από έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, installations, φωτογραφίες, Video Art, ταινίες μικρού μήκους, performances, μουσική και ομιλίες .

Στην Carte Blanche VI Le Soudage το άφθονο αίμα, που έχει χυθεί και χύνεται, και ο πόνος που κυριαρχεί στα θύματα του θρησκευτικού φανατισμού, συνεχίζουν να σοκάρουν και να συγκλονίζουν τους θεατές , αυτή τη φορά μέσα από μία διαφορετική εικαστική ματιά.

«Τρεις γυναίκες μοντέλα, οπαδοί των μονοθεϊστικών αυτών δογμάτων ως οι πιο καταπιεσμένες από τα πολιτικά σκοταδιστικά αυτά συστήματα, αποφασίζουν να συνενώσουν, σώματα/χρώματα/επιθυμίες/ιδεολογίες».

Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του Theo Van Gogh, ενός από την ατελείωτη σειρά θυμάτων της απύθμενης βλακείας στο όνομα της θρησκευτικής ευλάβειας. Η ταινία του Submission (Η υποταγή) θα παρουσιάζεται κατ’ αποκλειστικότητα στο booze cooperativa.

INFO
Carte Blanche VI «Le Soudage» στο booze cooperativa από την 1 Ιουνίου έως και τις 31 Ιουλίου.
Η έκθεση και τα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν σε όλο το κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη.

Σχετικές ειδήσεις
Τα σκιάχτρα: έκθεση σύγχρονης τέχνης στον Αμπελώνα Κτήματος Σιγάλα
25.08.2016 10:26
Δεκαπέντε καλλιτέχνες από το εξωτερικό και την Ελλάδα έρχονται στη Σαντορίνη, φιλοξενούμενοι του Κτήματος Σιγάλα, για να δημιουργήσουν και να εκθέσουν τα έργα τους στον αμπελώνα του Κτήματος.
Ελληνική τέχνη και design: Ομαδική έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
13.07.2016 14:55
Για τη θερινή περίοδο του 2016 το ξενοδοχείο St Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο, την γκαλερί "Αργοναύτης", ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών, καθώς και επιλεγμένους σχεδιαστές από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Η Τέχνη του Σχεδιάζειν: ομαδική έκθεση στην Alma Gallery
15.06.2016 13:57
Η Γκαλερί ALMΑ στην Αθήνα (Υψηλάντου 24, Κολωνάκι), εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Ιουνίου την έκθεση «Η τέχνη του σχεδιάζειν» με σχέδια σε χαρτί έξι Ελλήνων καλλιτεχνών των: Μαρία Γιαννακάκη, Αλέκου Κυραρίνη, Τάσου Μαντζαβίνου, Καλλιρρόης Μαρούδα, Βασίλη Παπανικολάου, Μανταλίνα Ψωμά. Η ιστορικός τέχνης Λουϊζα Καραπιδάκη γράφει χαρακτηριστικά για τους καλλιτέχνες της έκθεσης:
Η τέχνη ανθίζει στην οδό Λεμπέση: Δύο εκθέσεις των Γιώργου Πανταζή και Μίλυ Μαρτιώνου
05.05.2016 14:14
Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20:00, η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η γκαλερί artshot Sophia Gaitani, μας προσκαλούν στα κοινά εγκαίνια δύο εκθέσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσεγγίζοντας την τέχνη με μία άκρως εορταστική και ανοιξιάτικη διάθεση.