Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ, του Μπρεχτ στο θέατρο του Γ. Αρμένη

Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ, του Μπρεχτ στο θέατρο του Γ. Αρμένη
Επ’ ευκαιρίας της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την ίδρυση της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Νέου Ελληνικού …

Θεάτρου – Γ. Αρμένη, το Τρίτο Έτος, παρουσιάζει την παράσταση «ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΙΧ», του Bertold Brecht, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του Νέου Ελληνικού Θεάτρου – Γ. Αρμένη, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 

Δώδεκα από τις περίφημες εικοσιτέσσερις σκηνές, που έγραψε ο Μπρεχτ εξόριστος, ανάμεσα στο 1935 και το 1939. Μερικές απ\' αυτές τις σκηνές ανεβάστηκαν για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1937, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα.

 

Όταν ο Μπρεχτ έγραφε αυτά τα μονόπρακτα, δεν είχε ακόμα αποκαλυφθεί όλη η φρίκη της φασιστικής εξουσίας. Ήταν όμως αισθητή στη βαριά ατμόσφαιρα της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής , στην προετοιμασία της τρομοκρατίας με την κατασκευασμένη εκ των άνω διαστροφή της γλώσσας, με την καταπίεση, τη δυσπιστία και την υποκρισία, που κάποτε στάθηκαν πιο καταλυτικές κι από την ίδια την ωμή τρομοκρατία.

 

Ο Μπρεχτ μας δείχνει σ’ αυτές τις σκηνές, με διαύγεια που φτάνει ως τη φρίκη, πως «πολύ πριν φανούν από πάνω μας τα βομβαρδιστικά», οι γερμανικές πόλεις δεν ήταν κατοικήσιμες.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Γιώργος Αρμένης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ : Μάρω Θεοδωράκη
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ειρήνη Γκουρνέλου


ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΙ:

Αρμένης Κωνσταντίνος – Κάρολος, Γαλουτζής Βασίλειος, Γκουρνέλου Ειρήνη, Δουράτσος Ιωάννης, Θεοδώρου Ελισάβετ, Κοροβίλας Χρήστος, Κοντός Γιώργος, Μακρυγεώργου Γεωργία, Παναγόπουλος Μιχαήλ, Παπαδοπούλου Γλυκερία, Πηγαδιώτη Αλεξία, Τρουμπουνέλης Παναγιώτης

Σχετικές ειδήσεις
Η ζωή του Γαλιλαίου του Μπρέχτ από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου
07.07.2016 15:40
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει το αριστούργημα του Μπρέχτ, Η ζωή του Γαλιλαίου, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.
Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
24.06.2016 14:08
Με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα παρουσιάζει την παράσταση «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», μία συρραφή κειμένων από θεατρικά έργα και ποιήματα του.
Τέσσερα πρόσωπα και ο Θεός απ’ έξω… του Γιώργου Αρμένη στο Νέο Ελληνικό Θέατρο
04.02.2016 12:37
Το Νέο Ελληνικό Θέατρο, έχει προγραμματίσει για την κεντρική σκηνή από τις 12 Φεβρουαρίου 2016 έως τέλος της σεζόν, το έργο: «Τέσσερα πρόσωπα και ο Θεός απ’ έξω…» του Γιώργου Αρμένη σε σκηνοθεσία του ίδιου και μουσική του Διονύση Τσακνή.
Ο βίος του Γαλιλαίου του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Θέατρο Rex - Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»
24.11.2015 11:31
Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τη θεατρική περίοδο 2015-2016 από τις 10 Δεκεμβρίου 2015, στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου Rex, με το εμβληματικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο βίος του Γαλιλαίου», με θέμα τη ζωή και το έργο του μεγάλου Ιταλού επιστήμονα.
«Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 1» από το ΚΘΒΕ στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας - Φυλακές Διαβατών
23.11.2015 16:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τη δράση «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 1» στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στις Φυλακές Διαβατών, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015.