Ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει μεγάλη έκθεση του εικαστικού Κώστα Τσόκλη όπου για πρώτη φορά παρουσιάζονται όλα μαζί τα έργα της Ζωντανής ζωγραφικής του που δημιουργήθηκαν από το 1985 μέχρι σήμερα.

Living painting, ζωντανή ζωγραφική, ονομάστηκε από τη διεθνή κριτική αυτός ο τρόπος εικαστικής έκφρασης, το 1986, όταν ο Τσόκλης εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη Μπιενάλε της Βενετίας, παρουσίασε το Καμακωμένο ψάρι και τα Ζωντανά πορτρέτα. Επάνω στους ζωγραφισμένους πίνακες, προβάλλονταν βιντεογραφημένες οι πραγματικές φιγούρες των μοντέλων του, που με τις ανεπαίσθητες σχεδόν κινήσεις τους, έδιναν στο έργο την αίσθηση μιας πραγματικής ζωής.

Μια έκθεση ιστορική που δεν είχε οργανωθεί ως τώρα, γιατί δεν υπήρχε ο κατάλληλος χώρος για να στεγαστεί. Τελικά ο χώρος βρέθηκε και είναι, όπως ο καλλιτέχνης τον ονειρεύτηκε: Ατέλειωτος, δυνατός, γεμάτος μνήμες. Είναι το Σχολείον, στην οδό Πειραιώς. Το σύνολο των κτηριακών του εγκαταστάσεων καταλαμβάνουν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και στέγαζαν κατά το παρελθόν το εργοστάσιο της Sanitas. Τώρα,  ένα μέρος του χώρου, περίπου 3.000 τ.μ, διαμορφωμένος κατάλληλα από τον καλλιτέχνη, θα στεγάσει τους 100 περίπου πίνακες μεγάλων και κάποτε τεραστίων διαστάσεων.