Ο 4 φορές υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Σιλβέν Σομέ («Το Τρίο της Μπελβίλ», «Ο Θαυματοποιός») ζωντανεύει μοναδικά τη ζωή του θρυλικού συγγραφέα και πρωτοπόρου σκηνοθέτη Μαρσέλ Πανιόλ στη μεγάλη οθόνη, μια ζωή συνώνυμη με το ίδιο το σινεμά.
Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών στο τμήμα «Special Screenings».
Σύνοψη ταινίας
Παρίσι, 1955. Ο 60χρονος Μαρσέλ Πανιόλ είναι ένας διάσημος και καταξιωμένος θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης. Όταν ο αρχισυντάκτης του περιοδικού ELLE τού αναθέτει να γράφει μια εβδομαδιαία στήλη για την παιδική του ηλικία, ο Πανιόλ το βλέπει ως μια εξαιρετική ευκαιρία να επιστρέψει στις καλλιτεχνικές του ρίζες: το γράψιμο.
Συνειδητοποιώντας ότι η μνήμη του έχει αρχίσει να τον προδίδει και επηρεασμένος βαθιά από τη μάλλον απογοητευτική πορεία των δύο τελευταίων θεατρικών του έργων, ο Πανιόλ αρχίζει να αμφιβάλλει για την ικανότητά του να συνεχίσει να δημιουργεί.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Τότε, ο μικρός Μαρσέλ –ο νεαρός που ήταν κάποτε– εμφανίζεται μπροστά του σαν από μαγεία. Μαζί, θα εξερευνήσουν την απίστευτη ζωή του Μαρσέλ Πανιόλ και θα ξαναζωντανέψουν τις πιο αγαπημένες του συναντήσεις και αναμνήσεις σε ένα υπέροχα ευφάνταστο και συγκινητικό ταξίδι ενός καλλιτέχνη, που ξεκίνησε ως νεαρός δάσκαλος στην Προβηγκία και κατέληξε πραγματικός πρωτοπόρος του ομιλούντος κινηματογράφου. Ενός εξαιρετικού εφευρέτη που έχτισε τα δικά του κινηματογραφικά στούντιο. Κι ενός αυτοδημιούργητου ανθρώπου που ποτέ δεν πρόδωσε το ελεύθερο πνεύμα ή τις ιδέες του.
Ταυτότητα ταινίας
Ζωή σαν Σινεμά / Marcel et Monsieur Pagnol / A Magnificent Life
- Σκηνοθεσία / Σενάριο: Σιλβέν Σομέ
- Φωτογραφία: Ελρίκ Λεφέβρ
- Μοντάζ: Σαμουέλ Ντενού, Μάριο Ουλ, Ζυλί Σαλόν
- Μουσική: Στέφανο Μπολάνι
- Πρωταγωνιστούν: Λοράν Λαφίτ, Ζεραλντίν Παϊλά, Τιερί Γκαρσία, Αναΐς Πετί, Βενσάν Φερναντέλ, Βερονίκ Φιλιπονά
- Διάρκεια: 90 λεπτά
- Γλώσσα: Γαλλικά
- Υπότιτλοι: Ελληνικά
- Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
- Έτος Παραγωγής: 2025
- Έγχρωμο