Τέσσερις εκδηλώσεις έχει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου για το διάστημα από την προσεχή Παρασκευή 1 μέχρι και τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014.

Οι συναυλίες με το Δημήτρη Ζερβουδάκη, της Λιζέτας Καλημέρη με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τη Σοφία Νάτσιου, οι «Πέρσες» του Αισχύλου και η όπερα «Φίλιππος και Αλέξανδρος», καλύπτουν το ενδιαφέρον το κοινού που και φέτος αγκαλιάζει το Φεστιβάλ Ολύμπου με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Αναλυτικά:

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 / ώρα έναρξης 21:00 / Κάστρο Πλαταμώνα

Δημήτρης Ζερβουδάκης «Ζωής Παιχνίδια»

Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός, έρχεται για μια ακόμη καλοκαιρινή συνάντηση, με το αγαπημένο του κοινό. Επίσημη «πρώτη» και για τη νέα δισκογραφική πρόταση του δημιουργού, με γενικό τίτλο: «Ζωής Παιχνίδια».

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€  

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014/ ώρα έναρξης 21:00 / Αρχαίο θέατρο Δίου

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Πέρσες του Αισχύλου

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη.
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Φέρτης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Άκης Σακελλαρίου.

Το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου «Πέρσες» αποτελεί μια τραγωδία διαχρονική, με οικουμενικό λόγο και αναλλοίωτες αξίες, που διερευνά με συναρπαστικό τρόπο το θέμα της «ύβρεως», της ανθρώπινης αλαζονείας, της ελευθερίας του ατόμου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ένα διαχρονικό μάθημα ηθικής πάνω στην άκαμπτη συνείδηση του κάθε δυνάστη, που, ιστορικά, έχει προκαλέσει πολέμους και ανθρώπινο πόνο.

Εισιτήρια: Κανονικό 15 € –  Φοιτητικό – Άνω των 65 – Ανέργων – Ομαδικό 12 €. Τιμή προπώλησης: 12 €. Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α. Τιμή προπώλησης μέσω ηλεκτρονικής κράτησης www.viva.gr/tickets  10 €

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 / ώρα έναρξης 21:00 / Κάστρο Πλαταμώνα

Λιζέτα Καλημέρη, Φωτεινή Βελεσιώτου και Σοφία Νάτσιου

Η Λιζέτα Καλημέρη και η Φωτεινή Βελεσιώτου  ανταμώνουν και αυτό το καλοκαίρι σε μια σειρά συναυλιών έξω από τα δεσμευτικά όρια ενός προγράμματος, σε ένα αληθινό ταξίδι στους δρόμους των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε. Η συνεργασία των δύο τραγουδιστριών, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τον κόσμο, όπου και αν έχουν παρουσιαστεί, έχει να κάνει όχι μόνο με την κοινή αγάπη τους προς το ελληνικό τραγούδι αλλά και με τον κοινό τόπο αφετηρίας τους, την πόλη της Θεσσαλονίκης. Στην παρέα τους  η Θεσσαλονικιά τραγουδοποιός Σοφία Νάτσιου και μια ομάδα νέων μουσικών με φρέσκο ήχο και άριστη χημεία..!

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από κιθάρα  -φωνή, λαούτο, μπάσο, κλαρίνο,
μπουζούκι, ντραμς – κρουστά, βιολί.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€  

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 / ώρα έναρξης 21:00 / Αλεξάνδρειο Ίδρυμα

ΦΙΛΙΠΠΟΣ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  –  Όπερα

Συνθέτης – Μουσική  διεύθυνση: Σαράντης Κασσάρας.      
Διδασκαλία και διεύθυνση χορωδίας ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης.
Επιμέλεια θεάματος: Ανδρέας  Μιχαήλ.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 5€

Ακυρώνεται η παράσταση «Μαγεμένος αυλός»

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης ανακοίνωσε ότι για λόγους ανωτέρας βίας δεν θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη για τις 30 Ιουλίου παράσταση «Μαγεμένος αυλός» του W.A. Mozart.