Το ΔH.ΠΕ.ΘΕ Σερρών παρουσιάζει την παράσταση Ζεϊμπεκικο της Λείας Βιτάλη, με τον Γιώργο Νινιό, από τις 8 Οκτωβρίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια».

Στους ρυθμούς του ζεϊμπέκικου -του χορού που αναμετριέται με τον θάνατο- το έργο μιλάει για τον έρωτα, το πάθος, την καταστροφή, εκείνη την Ελλάδα που ετοίμασε το σήμερα, μέσα από την ιστορία ενός ανθρώπου που αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ, που κυνηγήθηκε και απογειώθηκε, που έκανε τον εαυτό του παρανάλωμα του πάθους, σφραγίζοντας την εποχή του και φέρνοντας ο ίδιος πάνω του τη σφραγίδα της ιστορίας.

Το μυστικό του, που το κρατά καλά κλεισμένο στο χρυσό σημειωματάριο της φυλακής, θα αποκαλυφθεί από τη γυναίκα που η αγάπη της, αν και μεγάλη, δεν ήταν αρκετή για εκείνον, που στη ζωή του τα ήθελε όλα. Και είναι αυτό το μυστικό που θα φέρει τελικά την αγάπη σ’ αυτούς που ο ίδιος ήθελε να τον αγαπούν.

Άλλοτε άγριο και σκληρό, άλλοτε ανάλαφρο και τρυφερό με καυστικό χιούμορ, το «Ζεϊμπέκικο», το νέο έργο της Λείας Βιτάλη, καθρεφτίζει την αλήθεια της ελληνικής ψυχής και θέτει καίρια ερωτήματα για τις αξίες της νέας πραγματικότητας.Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής

Σκηνικά – κοστούμια: Διονύσης Μανουσάκης

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νινιός

Φωτισμοί: Στέφανος Κοπανάκης

Βίντεο: Γρηγόρης ΧατζάκηςΠαίζουν: Γιώργος Νινιός, Στέλλα Κρούσκα, Μαρία Κατσούλη