Το νέο σημαντικό έργο, σε πέντε μέρη του Preisner παρουσιάζει την Lisa Gerrard των Dead can Dance στον πρωταγωνιστικό ρόλο και το αγόρι soprano, Archie Buchanan σε δύο κομμάτια μουσικής δωματίου. Το ‘Diaries of Hope’ κυκλοφόρησε σε CD, σε βινύλιο και ψηφιακά, είχε τις παγκόσμιες πρεμιέρες του στο Βρότσλαβ και το Λονδίνο στην διάρκεια του Οκτωβρίου του 2013 και είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στην Ελλάδα σαν ένας φόρος τιμής για τα 70 χρόνια μνήμης του Ολοκαυτώματος. Στην παράσταση που θα παρουσιάσουν στο Ηρώδειο στις 18 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχει η 42μελής Συμφωνική Ορχήστρα και η 24μελής μεικτή χορωδία της ΝΕΡΙΤ.

Η συναυλία αναβάλλεται για το καλοκαίρι του 2015.

«Υπό την διεύθυνση του Preisner, η εμμονική χορωδιακή και ορχηστρική υποστήριξη στις λεπτών αποχρώσεων, αξέχαστες φωνές της Lisa Gerrard και του Archie Buchanan ήταν αψεγάδιαστη, αντανακλώντας κάθε λεπτό χρωματισμό της παλέτας του Ημερολογίου. Ο Preisner πέτυχε ένα ιστορικό θρίαμβο που έχει ένα αντίκτυπο πέρα από τη μόνιμη επευφημία της βραδιάς και τα κινούμενα encores στο τέλος. ‘Τα Ημερολόγια της Ελπίδας’ είναι φορτωμένα με την βαθύτερη ανθρωπιά και παρά την οδύνη που εκφράζουν, θα παραμένουν για πάντα εμψυχωτικά».

Morning Star
 
 
Ο Zbigniew Preisner είναι ο κορυφαίος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής της Πολωνίας και θεωρείτε ένας από τους εξέχοντες συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής της γενιάς του. Για αρκετά χρόνια ο Preisner απόλαυσε την στενή συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Krzysztof Kieslowski. Ανάμεσα σε πολλά βραβεία και μνείες ο Preisner έλαβε το βραβείο Silver Bear από το Berlin Film Festival το 1997, δύο βραβεία Césars από την Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου  – ένα το 1996 για την ‘Elisa’ του  Jean Becker και ένα το 1995 για το ‘Three Colours Red’ – και τρεις συναπτές μνείες ως ο πιο σπουδαίος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής στα Βραβεία του Συνδέσμου Κριτικών στο Los Angeles το 1991, το 1992 και το 1993. Ο Preisner είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και το 1992 έλαβε το βραβείο του Υπουργού Εξωτερικών για τα εξαιρετικά επιτεύγματα στην παρουσίαση του Πολωνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Τον Οκτώβριο τιμήθηκε από το International Eurasia Film Festival με το βραβείο για την συνεισφορά του στον κινηματογράφο και τις τέχνες.

http://www.preisner.com/
 
 
Η Lisa Gerrard, η Αυστραλή μουσικός, τραγουδίστρια που αναδείχτηκε ως μέλος του μουσικού σχήματος των Dead Can Dance με μουσικό συνεργό τον Brendan Perry. Από τότε που ξεκίνησε την καριέρα της, το 1981, η Gerrard έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα έργων.  Έχει τιμηθεί με Golden Glove Award για το score της ταινίας Gladiator, στο οποίο συνεργάστηκε με τον Hans Zimmer. Κέρδισε  το βραβείο για το Feature Film Score της Χρονιάς στα APRA Screen Music Awards για το συναρπαστικό score που έγραψε για το Burning Man του Jonathan Teplitzky το 2012. Εκτός από το τραγούδι, είναι μία μουσικός για ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς της, πιο γόνιμα και πληθωρικά χρησιμοποιώντας το yanggin (ένα Κινέζικο σφυρήλατο σαντούρι). Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Lisa Gerrard συνεργάζεται με τον Preisner.

http://www.lisagerrard.com/

Zbigniew Preisner: ‘Τα Ημερολόγια της Ελπίδας’ για ορχήστρα εγχόρδων, χορωδία και σολίστες – Lisa Gerrard (contralto), Archie Buchanan (boy soprano), Konrad Mastyło (piano) & Adam Klocek (cello); σε σύνθεση και υπό την διεύθυνση του Zbigniew Preisner, με ένα libretto του Zbigniew Preisner βασισμένο στα ημερολόγια και τα ποιήματα των παιδιών θυμάτων του Ολοκαυτώματος.