Η ανερχόμενη ζωγράφος με τις ιδιαίτερες ευαισθησίες, μας παρουσιάζει τη νέα της ατομική έκθεση στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών,

Γ. Καρύδης, στη Φιλοθέη. Η έκθεσή της εγκαινιάζεται την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2010.

Μετά από συμμετοχές σε ομαδικές, και ατομικές εκθέσεις στον Ιανό, στο Hellenic Center του Λονδίνου, στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρωνίδας, η Ζάννα επιστρέφει με concept έντονα ερεθιστικό, αν και γνώριμο, τη φύση. Έτσι όπως η ίδια την αντιλαμβάνεται ύστερα από την ανάγκη της να έρθει ξανά σε άμεση επαφή μαζί της.

«Ρίχνει» το χρώμα αλλιώς και αφυπνίζει εμάς, της πόλης «θεατές», που το γκρίζο του μπετόν και η μοναξιά του ανώνυμου έχουν καταφέρει να ξεριζώσουν από μέσα μας την ισορροπία του φυσικού και του φυσιολογικού.

Τα έργα της Ζάννας προσδοκούν να ανοικοδομήσουν την χαμένη αίσθηση του ανθρώπου με τη φύση και τη φύση του. Το κάθε ένα από αυτά περιμένει να ταυτιστεί με το εσώτερό μας, άλλοτε ξυπνώντας μνήμες παρελθούσες της παιδικότητάς μας, άλλοτε σκαλίζοντας «μνήμες μελλοντικές» που τώρα δεν μπορούμε να θυμηθούμε, έχουμε όμως μία αόριστη και ακαθόριστη ένδειξή τους χάρη στην άτυπη- μυστική-κυτταρική μνήμη.

Ιδιαίτερος ο τρόπος που χειρίζεται το χρώμα, η Ζάννα τολμά να ταράξει τα νερά στον εικαστικό χώρο, χωρίς έπαρση. Απλά, επειδή από θέση και φύση η ζωγράφος είναι τολμηρή. Η αστείρευτη ενέργειά της, η αισιόδοξη πλευρά της και κυρίως η αγάπη της για την ζωγραφική λειτουργούν «παράφορα» και οδηγούν στο αποτέλεσμα που κάθε φορά την φέρνει ένα βήμα μπροστά από τον ίδιο της τον εαυτό. Ίσως και δύο.  Σηματοδοτώντας την προσωπική της εξέλιξη.

Τα εγκαίνια της έκθεση πλαισιώνουν οι μουσικοί:
Λαούτο, Μαντολίνο: Γιώργος Σκορδαλός, Τραγούδι: Στέλλα Σειραγάκη
Σύνθεση μουσικής επένδυσης έκθεσης: Μάνος Φουσταλιεράκης