Ο Κουβανός Horacio Hernandez απέκτησε παγκόσμια φήμη ως ο ντράμερ του πιανίστα Gonzalo Rubalcaba. Με την αποχώρησή του από την Κούβα το 1990 συνέχισε την καριέρα του στην Αμερική και κέρδισε βραβείο Grammy συνεργαζόμενος με τους Carlos Santana, Tito Puente, Michel Camilo, Chucho Valdez, McCoy Tyner κ.α., ενώ κατέχει και Grammy για το δικό του cd Live at the Blue Note.

O Γιώργος Φακανάς ξεκίνησε τη μουσική του πορεία σε νεαρή ηλικία και σήμερα παίζει και ηχογραφεί με τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει 11 προσωπικούς δίσκους, είναι συγγραφέας 24 εκπαιδευτικών βιβλίων και είναι ο Ιδρυτής του Ωδείου Τέχνης. Ως συνθέτης, έχει γράψει έργα που εκτελέστηκαν από μεγάλες ορχήστρες (Συμφωνική Ανόβερου, Καμεράτα, Ορχήστρα Χρωμάτων, BIG BAND ΕΡΤ, κ.α.).

Την τελευταία δεκαετία η φήμη του ταξιδεύει ανά τον κόσμο με sold-out συναυλίες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, ενώ παράλληλα ο δίσκος του Interspirit συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο προ-υποψηφιοτήτων των βραβείων Grammy στην κατηγορία καλύτερου σύγχρονου τζαζ άλμπουμ. Δημιούργησε το Yiorgos Fakanas Group πριν από 20 χρόνια με στόχο να περιλαμβάνει στις τάξεις του τους καλύτερους τζαζ αυτοσχεδιαστές της χώρας μας. Η μουσική του Yiorgos Fakanas Group, γραμμένη και ενορχηστρωμένη από τον ίδιο τον Γιώργο Φακανά, χαρακτηρίζεται από ρυθμική κινητικότητα, έντονες μελωδικές γραμμές και πλούσια ενορχήστρωση.

Ο Hernandez έρχεται να προσδώσει ένα αφροκουβανικό ηχόχρωμα στις συνθέσεις του Γιώργου Φακανά, σχεδιάζοντας έτσι μια νοητή γραμμή που ενώνει την Αβάνα με την Αθήνα. Στη συναυλία τους στον Φάρο, το ρυθμό, τη μελωδία και την αρμονία θα συμπληρώσει ένα τρίο πνευστών από τη Βουλγαρία συνδράμοντας με το δικό του βαλκανικό ύφος.

Συντελεστές

Mihail Iossifov, τρομπέτα

Vili Stoyanov, τρομπόνι

Dimitar Liolev, σαξόφωνο

Δημήτρης Σεβδαλής, πλήκτρα

Γιώργος Φακανάς, μπάσο

Horacio “el negro” Hernandez, ντραμς