Ένα αναπάντεχο ταξίδι σύγχρονου χορού σε απρόσμενους προορισμούς με ομορφιά, πάθος, ειρωνεία και πολύ ταλέντο έρχεται από τη βραβευμένη Ισραηλινή χορογράφο Jasmin Vardimon και την ομάδα της, στο Κλεντρο Τεχνών στο ACS.

Η Γιασμίν Βάρντιμον, συνεργαζόμενη καλλιτέχνης με το Sadler\’s Wells (Λονδίνο), γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας της ομάδας της με το έργο «Yesterday»,  μια νέα, τολμηρή  και ευρηματική χορογραφία, που συνδυάζει αποσπάσματα, από τις καλύτερες στιγμές της, με νέες χορογραφίες, live multimedia και animation.

Στο «Yesterday», η Γιασμίν Βάρντιμον  μεταπλάθει  αναμνήσεις και εμπειρίες σε ένα πρωτότυπο  έργο σύγχρονου χορού.  Με μια -σε πρώτη ανάγνωση-  ματιά προκλητικά επιθετική και αμείλικτη, σκληρή και ειρωνική, στο βάθος όμως  με συμπόνια, ευαισθησία και χιούμορ ασχολείται με τη σύγχρονη ανθρώπινη πραγματικότητα και τον παραλογισμό της καθημερινότητας δίνοντάς μας μία δυνατή, με έντονη σωματικότητα, ένταση και ομορφιά χορογραφία.

Στην παράσταση, μαζί με τους οκτώ εξαιρετικούς  και αφοσιωμένους   χορευτές της ομάδας της, πρωταγωνιστούν τόσο η σκιά και το φως όσο και η χρήση της κάμερας και η προβολή βίντεο που εστιάζουν σε λεπτομέρειες και αποκαλύπτουν συναισθήματα και αντιδράσεις  ερμηνευτών και  κοινού.

Το «Yesterday» πρωτοπαρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2008 στην Αγγλία  και απέσπασε εντυπωσιακές κριτικές από ειδικούς και κοινό, ενώ το 2009 θα περιοδεύσει σε Ευρώπη και Ασία.

Ερμηνεύουν: Πολ Μπλάκμαν, Λουκ Μπάρροου, Τιμ Κέισον, Μαφάλντα Ντεβίλ, Ντέιβιντ Νόνντορφ, Γιούν Κρουνγκ Σονγκ και οι Έλενα Σταυροπούλου  και Χριστίνα Γουζέλη.