Ο χώρος τέχνης Αλεξάνδρεια, ένας νεότευκτος καλλιτεχνικός χώρος στο κέντρο της Αθήνας, θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά του…

… με τη θεατρική παράσταση «Πλάτες μέσα στα σκουπίδια».

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο της δεκαετίας του 30 , στο οποίο έζησε μικρός αλλά  και αργότερα όταν παντρεύτηκε, από το 1940 περίπου μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1950 , ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς μας, ο Μ.Καραγάτσης .Στο σπίτι αυτό μάλιστα γύρισε ,ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος, και σκηνές από την ταινία του « Καταδρομή»

Τον Χώρο Τέχνης « Αλεξάνδρεια» δημιούργησε ο ηθοποιός  Βασίλης Βλάχος, που έχει ιδρύσει και την ομώνυμη καλλιτεχνική Εταιρία.

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ φιλοδοξεί να φιλοξενήσει σύντομα θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, , παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, καθώς και προβολές ταινιών. Ο χώρος  θα παραχωρείται επίσης και για διεξαγωγή σεμιναρίων και άλλων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Η πρώτη θεατρική παράσταση, που θα ανεβεί στο χώρο, είναι το έργο του Κίμωνα Ρηγόπουλου «  πλάτες μέσα στα σκουπίδια», σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

«Πλάτες μέσα στα σκουπίδια» του Κίμωνα Ρηγόπουλου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλενα Αρβανίτη, Βασίλης Βλάχος, Χρήστος Ευθυμίου, Γιώργος Μωρόγιαννης, Τζένη Σκαρλάτου
Πέμπτη: 19.30, Παρασκευή- Σάββατο: 21.15, Κυριακή: 18.30                                                                                    
15€, 10€ (φοιτητικό)   

«Μας ενδιαφέρει το Σινεμά»
Κάθε Τρίτη βράδυ ώρα 20.30, 11, 18 Δεκεμβρίου
Προβολές σπάνιων ταινιών, που πια δεν παίζονται σε κανένα κινηματογράφο και είναι ελεύθερες δικαιωμάτων.
Τις ταινίες θα προλογίζουν οι Πάνος Κοκκίδης και Θοδωρής Κωσταντόπουλος ενώ ταυτόχρονα θα μοιράζουν πρόγραμμα με «απόρρητες» πληροφορίες για την κάθε ταινία.
Είσοδος ελεύθερη

 

«Παιδικά λαϊκά παραμύθια»
Η αφηγήτρια παραμυθιών Μαρουλίνα θα αφηγείται πανέμορφα λαϊκά παραμύθια
Κάθε Κυριακή ώρα 12.00, 9, 16, 23 Δεκεμβρίου
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

                            
Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Έρικας Αγγέλικας Γαρμπή «Δέλτα Χι και ο Μηχανισμός» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο.
Συνοδεύεται από εκπαιδευτικό πρόγραμμα που με διαδραστικό τρόπο αναφέρεται στον μηχανισμό και το ναυάγιο των Αντικυθήρων
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ώρα 12.00
Είσοδος ελεύθερη