Ο Δημήτρης Καλαντζής με το κουαρτέτο του θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «Χθες το βράδυ», το οποίο αποτελεί μία τζαζ ματιά στο χθες της ελληνικής μουσικής εμβληματικών συνθετών του παρελθόντος και πιο συγκεκριμένα του μέρους εκείνου, που ονομάζουμε μάλλον αδόκιμα «ελαφρά». Καλύπτει τεράστιο εύρος μουσικής παραγωγής, από την κλασσική ως τον κινηματογράφο, και όπως είναι φυσικό, τραγούδια!

Συνθέσεις των Γιαννίδη, Καπνίση, Σπάρτακου, Μουζάκη, Μωράκη, σε mainstream jazz διασκευές, ύφους 50s-60s, χωρίς εκπτώσεις στον απολύτως jazz χαρακτήρα τους. Εξ’ άλλου οι συνθέσεις τους, όπως και οι ίδιοι, είναι σαφώς επηρεασμένες από την jazz της εποχής τους.

Το Φεστιβάλ Χόρτου στο Πήλιο, που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια μουσικής και εκπαιδευτικής δράσης, τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για το 2024.

Σκοπός αυτής της συναυλίας είναι η συγκέντρωση πόρων για την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος και για την εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ, από τις καταστροφές που υπέστη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την καταιγίδα Ντάνιελ.

Συντελεστές:

  • Δημήτρης Καλαντζής, πιάνο – ενορχηστρώσεις
  • Γιώργος Γεωργιάδης, μπάσο
  • Γιώργος Πολυχρονάκος, τύμπανα
  • Τραγουδά η Αθηνά Ρούτση