Το ιστορικό θέατρο Παλλάς, στην καρδιά της πόλης, υποδέχεται κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων σε τρεις συναυλίες, που συνδυάζουν μέσα σε μία επιβλητική ατμόσφαιρα αγαπημένες μελωδίες με τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Η Συμφωνική Ορχήστρα, η Φιλαρμονική και η Χορωδία συμπράττουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Η Αθήνα γιορτάζει», που διοργανώνουν ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το κοινό είναι καλεσμένο να απολαύσει μοναδικές μουσικές στιγμές.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στις 12μ. υποδεχόμαστε την εβδομάδα των Χριστουγέννων με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στην χριστουγεννιάτικη συναυλία της. Κάλαντα από όλη την Ελλάδα με τις αγγελικές φωνές της Παιδικής Χορωδίας του Ωδείου Kodaly (διεύθυνση: Μιχάλης Πατσέας) θα πλημμυρίσουν το θέατρο, καθώς και χριστουγεννιάτικες μελωδίες ερμηνευμένες από την μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καραγιάννη και τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο.

Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Μίχας

Αποσπάσματα από όπερες, οπερέτες, πόλκες, βαλς και γνωστές χριστουγεννιάτικες μουσικές συνθέσεις θα απολαύσουν οι λάτρεις της κλασικής μουσικής, που θα παρευρεθούν στο χριστουγεννιάτικό γκαλά της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στις 8μ.μ.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι σολίστ του λυρικού θεάτρου Μαρία Κόκκα (σοπράνο), Δέσποινα Σκαρλάτου (σοπράνο), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο σοπράνο), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος) και Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος).

Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου

Τέλος, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 στις 11.30π.μ. η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων συναντά τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, τον τενόρο Χρήστο Δεληζώνα και το βαρύτονο Χάρη Ανδριανό στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της με έργα των κορυφαίων συνθετών B. Britten και C. Saint-Saëns. Στη συναυλία συμμετέχει η Παιδική- Νεανική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (διδασκαλία: Νίνα Πατρικίδου).

Μουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.