Ο Ελληνικός Κόσμος διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Συναυλία με τίτλο «Χριστούγεννα στον Κόσμο»…

… με τη συμμετοχή 250 παιδιών, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012, στις 17.00.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Ο «Ελληνικός Κόσμος», στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς,  διοργανώνει το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00, χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία με τίτλο «Χριστούγεννα στον Κόσμο». Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν για τα ανάγκες των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ.

Στη συναυλία, 250 παιδιά υπό τη συνοδεία της παιδικής ορχήστρας «Παιδικά Βιολιά και Σία» του Εθνικού Ωδείου Πειραιά  και με τη φιλική συμμετοχή της Μαριάννας Τόλη και της Παιδικής Χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων Νέας Γενιάς Ζηρίδη, θα τραγουδήσουν για τα Χριστούγεννα.

Συμμετέχουν η μέτζο σοπράνο Χριστίνα Καραμαλτίδου και η σοπράνο  Κρίστυ Καθαρίου ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Στη συναυλία συμμετέχουν η Νεανική χορωδία του Αθηναϊκού Ωδείου, η Παιδική χορωδία Θρακομακεδόνων, το Ωδείο Γλυφάδας Αφροδίτης Μητσάκου, η Χορωδία Γυμνασίου & Λυκείου της Ελληνογαλλικής σχολής Saint Josef Πεύκης, η Παιδική Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Νέας Γενιάς Ζηρίδη, μαθητές από το 11ο Γυμνάσιο Αχαρνών, το 9ο Γυμνάσιο Αχαρνών, το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αχαρνών και το Ωδείο «Μ. Σπανού».

Στο πρώτο μέρος, οι χορωδίες παιδιών θα πουν παραδοσιακά κάλαντα με αφορμή το παραμύθι «Ο γέροντας των Φώτων» του Ηλία Λιαμή, υποδιευθυντή της Ελληνογαλλικής Σχολής «Saint Joseph» και μουσικού. Το παραμύθι αφηγείται  ο  Δημήτρης Μαχαίρας.
Στο δεύτερο μέρος, θα παρουσιαστούν αγαπημένα  χριστουγεννιάτικα τραγούδια όπως τα  «Let it Snow», «Rockin around…», «Felice navidad», «Tρίγωνα κάλαντα», «Silent night», «Αll I want for Christmas is you», «We are the world» αλλά και μελωδίες από  γνωστά μιούζικαλ όπως  «Ο μάγος του Οζ», «Η μελωδία της ευτυχίας» και η «Μαίρη Πόπινς».

Πρόσβαση:
Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας

Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»
Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και έκλεισε φέτος 14 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».
Για περισσότερες πληροφορίες: κα Λήδα Καρανικολού, Υπεύθυνη Επικοινωνίας «Ελληνικού Κόσμου», τηλ. 212 254 0444

Λίγα λόγια για την ΕΛΕΠΑΠ
Η ΕΛΕΠΑΠ,www.elepap.gr, συμπληρώνει φέτος 75 χρόνια προσφοράς στο Παιδί με Αναπηρία και την οικογένειά του, στηρίζοντας μέσα από τα 6 Κέντρα της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο, με 200 άτομα εξειδικευμένο επιστημονικά Προσωπικό , πάνω από 1.600 παιδιά με κινητική αναπηρία ετησίως!Η ΕΛΕΠΑΠ, είναι ένας φορέας κοινωνικής αλληλεγγύης με μη κερδοσκοπικό, φιλανθρωπικό χαρακτήρα που εξυπηρετεί οικογένειες από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν περιορισμένη ή και καθόλου πρόσβαση σε υπηρεσίες αποκατάστασης.
1€ στα 2€ που χρειάζεται η ΕΛΕΠΑΠ, εξαρτώνται από τη στήριξη της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου.
Σ’αυτή την τόσο δύσκολη πραγματικά οικονομικά περίοδο για όλους μας, η ΕΛΕΠΑΠ επιμένει να προχωράει μπροστά και να επιχειρεί καινούργια βήματα ζωής για τα παιδιά της, παιδιά με αναπηρία, θεσπίζοντας τα τελευταία δύο χρόνια μια σειρά νέων , καινοτόμων προγραμμάτων: Πρόγραμμα Βρεφών, Πρόγραμμα Ημερήσιας Φροντίδας , Πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης, Πρόγραμμα Προσαρμοσμένων Τεχνολογιών, Πρόγραμμα Αποκατάστασης Παιδιών με Εγκεφαλικές Βλάβες, σε συνέχεια του αντίστοιχου προγράμματος που ήδη λειτουργεί για ενήλικες, σε συνεργασία με το Day Treatment Head Trauma Program του Rusk Institute of Rehabilitation Medicine, του New York School of Medicine της Νέας Υόρκης.
Η κοινωνία χρειάζεται την ΕΛΕΠΑΠ και η ΕΛΕΠΑΠ την κοινωνία για να μπορεί να συνεχίζει να υπηρετεί το όραμά της.