Όπως και να το κάνουμε όταν έχεις να παρουσιάσεις πέντε χρόνια δικά σου τραγούδια, το χρονικό διάστημα είναι μεγάλο. Πολύ περισσότερο δε όταν πρόκειται για έναν δημιουργό σαν τον Χρήστο Θηβαίο.

Έφθασε λοιπόν φέτος το πλήρωμα του χρόνου για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά η οποία κινείται σε χαλαρούς τόνους ενώ παράλληλα διαθέτει και μια οικολογική χροιά.

Τα τραγούδια του cd συνυπογράφουν οι Mάνος Ελευθερίου, Γιώργος Ανδρέου, Γιάννης Μαργαρίτης, Κ.Χ. Μύρης ενώ σε δύο τραγούδια συμμετέχει η Ελένη Τσαλιγοπούλου και σε ένα οι Lyrae Cantus. Αυτά όσον αφορά στα τυπικά του άλμπουμ.

Στα ουσιαστικά τώρα οι Πέτρινοι Κήποι ξεχωρίζουν για την ηρεμία τους, τα τραγούδια τους μουσικά και στιχουργικά είναι ιδιαιτέρως προσεγμένα  ενώ η χαρακτηριστική φωνή του, τους δίνει την απαιτούμενη δύναμη. Εν ολίγοις πρόκειται για ένα άλμπουμ που απαιτεί προσεκτική και ενιαία ακρόαση, παρόλο που ραδιοφωνικά έχουν ήδη ξεχωρίσει τα κομμάτια Ας χαθείς και Εσύ η πόλη μου.

Επίσης, Το νερό επιλέχθηκε ως το μουσικό θέμα που θα συνοδεύσει την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Δικτύου Μεσόγειος SOS για την Εξοικονόμηση Νερού.

Αξιολόγηση: 3,5/5