Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Ινστιτούτο Eteron θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Πες της» του Χρήστου Οικονόμου. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.

Ο συγγραφέας Χρήστος Οικονόμου θα συζητήσουν οι:

  • Τιτίκα Δημητρούλια
  • Γιώργος Ν. Περαντωνάκης
  • Μικέλα Χαρτουλάρη

«Πες της σ’ αγαπάω πολύ και δεν θα το ξανακάνω.»

Το «Πες της» είναι η ιστορία μιας κούριερ που περιπλανιέται σαν αερικό σε χιονισμένα βουνά και ασημένιες θάλασσες, σε δρόμους άδρομους, απέραντους, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς σημάδια και χαρακιές, μπαινοβγαίνει σε μεζονέτες με εσωτερικό ασανσέρ και πολυκατοικίες χωρίς ασανσέρ, και κάνει παραδόσεις σε καλούς και κακούς ανθρώπους, αγενείς και ευγενικούς, βασανισμένους και καλοζωισμένους – σε ανθρώπους που μοιάζουν έτοιμοι να βάλουν τα κλάματα κι άλλους που μοιάζουν να μην ξέρουν τι θα πει κλάμα.

Μια ιστορία ειπωμένη με γλώσσα που πότε αντιλαλεί και πότε σωπαίνει, ευφραίνεται και συστέλλεται, κρύβεται και φανερώνεται, παλεύοντας ν’ ακολουθήσει τα ματωμένα χνάρια που αφήνουν οι άνθρωποι και τα πράγματα στο χιόνι.

Μια ιστορία για το μυστήριο, τον πόνο, την τραγικότητα, την τρέλα, αλλά και την ανθρωπιά, την ελπίδα, την κρυμμένη ομορφιά και την ποίηση της σύγχρονης ζωής.

Χρήστος Οικονόμου

Ο Χρήστος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις συλλογές διηγημάτων και έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, το Prix Littéraire des Jeunes Européens, το Chowdhury Prize in Literature, το O. Henry Prize for Short Fiction και με άλλα βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διηγήματά του έχουν εμφανιστεί σε πολυάριθμες ελληνικές και ξένες ανθολογίες, έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο και έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες.

Διαβάστε επίσης: 

Πες της: Μια ματιά στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία
Χρήστος Οικονόμου – Πες της: Μια ιστορία για μια κούριερ και την ποίηση της σύγχρονης ζωής