Από μικρή αγαπούσα τον χορό. Οι δάσκαλοι και οι γονείς μού έλεγαν ότι ήμουν αεικίνητη. Χόρευα παντού! Στο μάθημα του μπαλέτου ‘έβρισκα τον εαυτό μου’ γιατί βρισκόμουν στο σωστό μέρος. Όνειρό μου, πέρα από το να χορεύω, ήταν να μοιράζομαι τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου κυρίως με παιδιά και νέους. Αυτό το όνειρο πήρε τελικά το όνομα Athens Children’s Ballet (ACB), η πρώτη, μη κερδοσκοπική εκπαιδευτική ομάδα κλασικού χορού στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει το ταλέντο νεαρών χορευτριών.

Ο χορός απαιτεί σκληρή δουλειά, πειθαρχία, επιμονή και υπομονή. Αποτελεί όμως και έναν από τους ομορφότερους τρόπους έκφρασης συναισθημάτων. Κάθε κίνηση που κάνει μια χορεύτρια λέει μια ιστορία, εκφράζει διαφορετικά συναισθήματα: χαρά, λύπη, αγάπη, αγωνία. Τα βιώνει η ίδια την ώρα που βρίσκεται πάνω στη σκηνή και τα μεταφέρει στον θεατή. Αυτή είναι η μαγεία του κλασικού μπαλέτου.

Αυτή τη μαγεία θα νοιώσουν οι εβδομήντα πέντε ταλαντούχες χορεύτριες, ηλικίας 9 έως 21 ετών, που θα ερμηνεύσουν το κλασικό παραμύθι « Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι», χορογραφημένο από την Βρετανίδα Olivia Pickford. Μέσα από την συμμετοχή τους σε μία επαγγελματική παράσταση και τη συνεργασία τους με διακεκριμένους χορογράφους, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, οι νεαρές χορεύτριες έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν την εκπαίδευση τους στον χορό αλλά πρωτίστως να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία μαζί με το κοινό. Σε κάθε παράσταση, είναι σημαντικό τα παιδιά να αποτελούν μέρος της δημιουργικής διαδικασίας, να εμπνέονται και να μαθαίνουν το ένα από το άλλο, να λειτουργούν ομαδικά.

Η ομάδα του ACB κατά τη διάρκεια των 6 μηνών εντατικών προβών έχει καταφέρει να πετύχει τους παραπάνω στόχους και θα το δείξει πάνω στην σκηνή, εκεί όπου το όνειρο τους θα γίνει πραγματικότητα.

Info: H Χριστίνα Ρόκα είναι δημιουργός & καλλιτεχνική διευθύντρια του ACB. Η παράσταση «Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» θα παρουσιαστεί από το Athens Children’s Ballet στο ACS στο Χαλάνδρι, στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου 2013.