Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης, παρουσιάζει το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και

τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στο θέατρο Πέτρας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πετρούπολης, ένα πρόγραμμα με που περιλαμβάνει χορούς από τη Θράκη ως την Κρήτη και από τη Μικρά Ασία ως το Ιόνιο.

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου περιλαμβάνει ομάδες που συνολικά ξεπερνούν τα 1.500 μέλη, είναι πάνω από 30 χρόνια αδιάλειπτα παρόν σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και παραστάσεις  εντός και εκτός της χώρας μας, με συνέπεια, ευθύνη και αγάπη για την ελληνική παράδοση.

Κάθε χρόνο παρουσιάζει ένα πλούσιο ρεπερτόριο της παράδοσης, με πολλά δρώμενα, χοροτράγουδα, και ποικίλους χορούς από όλη την Ελλάδα. Οι χοροί ζωντανεύουν με τις πλούσιες φορεσιές, αντιπροσωπευτικές από κάθε τόπο, και την παραδοσιακή ορχήστρα που συνοδεύει του χορού τα βήματα.

Χοροδιδάσκαλοι Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Κέντρου: Χρήστος Περπατάρης, Τερέζα Καζαδέη.

Στο τριήμερο συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα των Εθνικοτοπικών Συλλόγων της πόλης μας: Σύλλογος Κρητών «Η Μεγαλόνησος», Σύλλογος Ποντίων «Μανουήλ Κομνηνός», Σύλλογος Ηπειρωτών, Σύλλογος Ρουμελιωτών, Σύλλογος Μυτιληναίων «Ο Θεόφιλος»,   Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων και Ευρυτάνων \”Ο Αχελώος\”.