Την εξαιρετική τραγωδία Χοηφόροι ή Χοηφόρες του Αισχύλου, που αποτελεί το δεύτερο έργο της Ορέστειας, θα παρουσιάσει φέτος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας –Θεσσαλικό Θέατρο μετά από δεκαεφτά χρόνια.

Οι Χοηφόρες του Αισχύλου, που όταν πρωτοπαίχτηκε το 1992 στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, στη Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και θεωρήθηκε σαν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνικές προτάσεις στην Αρχαία Τραγωδία, φέτος θα ανέβουν σε μετάφραση, σκηνοθεσία και χορογραφία του Κώστα Τσιάνου, ενώ η κορυφαία Λυδία Κονιόρδου θα βρίσκεται στο ρόλο της Ηλέκτρας και της Κλυταιμνήστρας. Τον Ορέστη θα ερμηνεύσει ο Νίκος Ψαρράς.

Μετά από έντεκα χρόνια ο Κώστας Τσιάνος επιστρέφει στο Θεσσαλικό Θέατρο, που ήταν ένας από τους ιδρυτές του, και που το υπηρέτησε για είκοσι δύο χρόνια, από τα οποία τα δεκαπέντε χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Την ίδια επιστροφή κάνει και η Λυδία Κονιόρδου που με τις παραστάσεις Αρχαίας Τραγωδίας του «Θεσσαλικού» με σκηνοθέτη τον Κώστα Τσιάνο αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες τραγωδούς μας.

Τα εξαιρετικά κοστούμια θα είναι και πάλι της Ιωάννας Παπαντωνίου που έχουν παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική. Η μουσική θα είναι του Διονύση Τσακνή. Η παράσταση θα ακολουθήσει και πάλι την ίδια άποψη που στηρίχθηκε πάνω στις λαϊκές τελετουργίες, αφού τα στοιχεία που συνθέτουν τις «Χοηφόρες» τα συναντάμε σε πολλές παραλογές της δημοτικής μας ποίησης, σε λαϊκά παραμύθια, σε μοιρολόγια, στους επιτάφιους θρήνους, στο ανακάλεμα των ψυχών, στους εξαγνισμούς και σε άλλες μορφές της λαϊκής και θρησκευτικής μας έκφρασης.