Η ομάδα «Η ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων» παρουσιάζει την παράσταση «Ως το τέλος» σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη από την

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010.

Έξι άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε έναν χώρο, έναν χώρο που δεν αναγνωρίζουν. Ξαφνικά, μια μυστηριώδης φιγούρα, ο επονομαζόμενος Οδηγός, τους ανακοινώνει ότι είναι νεκροί και ότι βρίσκονται στο μεταβατικό στάδιο μεταξύ ζωής και θανάτου.

Ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουν την πορεία τους προς την αιωνιότητα είναι να ανακαλέσουν την πιο σημαντική ανάμνηση της ζωής τους.  Και όλο αυτό πρέπει να γίνει μέχρι ο Οδηγός να μετρήσει ως το 100.   H κεντρική ιδέα της αντίστροφης μέτρησης προέρχεται από το θεατρικό κείμενο 100 των Neil Monaghan, Christopher Heimann και Diene Petterle.

Με αυτή τη βασική ιδέα ως αφετηρία δούλεψαν οι ηθοποιοί καταθέτοντας προσωπικές τους ιστορίες. Το κείμενο που τελικά διαμορφώθηκε είναι μια σύνθεση αποτελούμενη από κείμενα των ερμηνευτών καθώς και τρία λογοτεχνικά κείμενα -τον τελικό μονόλογο από την νουβέλα «Χιλιαεννιακόσια» του Alessandro Barriccο, ένα απόσπασμα από «Το κουτσό» του Julio Cortasar και ένα διήγημα από τις «Αόρατες πόλεις» του Italo Calvino.

Η μουσική κατέχει σημαντική θέση στην παράσταση, όπου πρωτότυπες συνθέσεις γραμμένες ειδικά για την παράσταση συνδυάζονται με γνωστά μουσικά κομμάτια των Verve, Anthony and the Johnsons, The Divine Comedy Matt Elliott, Beirut κ.ά. Λόγος και μουσική μπλέκονται σε μια ενιαία σύνθεση με έντονο το στοιχείο της κίνησης.  

Το «Ως το τέλος» είναι η πρώτη παράσταση της θεατρικής ομάδας «Η ορχήστρα των μικρών πραγμάτων».

Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο πλαίσιο του Βob Τheatre Festival στο Θέατρο Χώρα τον Μάιο του 2009 ενώ συμμετείχε στο φεστιβάλ Προ-τάσεις της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» (Μάιος 2010) καθώς και στο φεστιβάλ Χώρος Δράσης του ΚΘΒΕ (Ιούνιος 2010). 

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης
Σκηνικά: Μαρίνα Κελίδου
Κοστούμια: Όλγα Χατζηιακώβου
Κίνηση: Ξένια Θεμελή
Πρωτότυπη μουσική: Άννα Λάκη, Χρύσανθος Χριστοδούλου
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης.
Φωτισμοί: Νίκος Μοσκοφίδης

Ερμηνεύουν: Σπύρος Ανδρεόπουλος, Ξένια Θεμελή, Αλεξία Μπεζίκη, Τατιάνα-Άννα Πίττα, Γιώργος Παπαπαύλου,  Σταύρος Σβήγκος, Σαμψών Φύτρος