Το ηχογράφημα περιέχει τρία έργα για ορχήστρα εγχόρδων («Θρήνος», «Σουΐτα για ορχήστρα εγχόρδων» και «Ρομαντική κίνηση σε έναν παράξενο κόσμο». Η εκτέλεση των έργων πραγματοποιήθηκε από την Ορχήστρα Δωματίου «Οι Σολίστες της Σόφιας», υπό τη μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Πλάμεν Τζούροφ, και οι ηχογραφήσεις έλαβαν μέρος στο Στούντιο της Εθνικής Ραδιοφωνίας της Βουλγαρίας στη Σόφια. Ο δίσκος κυκλοφορεί σε φυσική και ηλεκτρονική μορφή. Διατίθεται διεθνώς μέσω της Subways Music.

Συντελεστές:

Μουσική εκτέλεση: Ορχήστρα Δωματίου «Οι Σολίστες της Σόφιας»
Αρχιμουσικός: Πλάμεν Τζούροφ
Σολίστ: Γιόρνταν Ντιμιτρόβ (βιολί – κομμάτι αρ. 5)
Παραγωγή: Subways Music – Σοφοκλής Σαπουνάς Συνεργάτις
Παραγωγής: Άννα Ελευθέρου
Ηχογράφηση: Στούντιo της Εθνικής Ραδιοφωνίας της Βουλγαρίας (Σόφια)
Πίνακας εξωφύλλου: «Τοπίο III»
Ζωγράφος: Μανώλης Πέντες
Γραφιστικός σχεδιασμός: Άννα Μπουγκά
Μεταφράσεις: Στηβ Τζάκβααρ
Copyright: Σοφοκλής Σαπουνάς – Εράτειο Ωδείο

Άλκης Μπαλτάς

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε μουσική (βιολί και ανώτερα θεωρητικά) στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 1974 πήρε το πτυχίο Νομικής του Α.Π.Θ. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στη Hochschule der Künste του Βερολίνου, από όπου πήρε το δίπλωμα σύνθεσης και διεύθυνσης ορχήστρας. Από το 1983 έως το 1992 ήταν Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Από το 1994 έως το 1997 είχε τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κατά την περίοδο 1997-1999 ανέλαβε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Από το 2004 έως το 2008 ο Δήμος Κέρκυρας του ανέθεσε την καλλιτεχνική διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Κερκυραίων.  2011 – 2017 Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Από τον Μάιο του 2010 είναι ο Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας.Έχει την καλλιτεχνική ευθύνη του Φεστιβάλ Πάτμου «Η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής» από το 2001 μέχρι σήμερα. Από το 1990 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου «Μουσικό Κολλέγιο» στη Θεσσαλονίκη. Από το 1992 μέχρι το 2011 δίδαξε στο Α.Π.Θ τα μαθήματα ενορχήστρωσης και διεύθυνσης ορχήστρας.

Υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών (1998 – 2012). Ο Άλκης Μπαλτάς είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Πολλά έργα του (μουσική δωματίου, χορωδιακά, για ορχήστρα, όπερα, κλπ.) έχουν επανειλημμένα εκτελεστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνθέσεις του έχουν διακριθεί σε ελληνικούς καθώς και σε διεθνείς διαγωνισμούς (Ιταλία, Ισπανία).

Ως μαέστρος έχει διευθύνει όλες τις ελληνικές ορχήστρες και έχει δώσει πολλές συναυλίες σε χώρες του εξωτερικού (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Τσεχοσλοβακία, Σουηδία, Αυστρία, Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σοβιετική Ένωση, Τουρκία, ΗΠΑ, Αργεντινή, Κατάρ, Αυστραλία, Αγγλία, κ.α.).